Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЛУКА-ГЛАВНИ ОДБОР ДНС-а-ПАВИЋ: ОСНАЖЕНО ЈЕДИНСТВО СТРАНКЕ

29 Јун, 2019

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је да оснажено унутрашње јединство и да је Главни одбор данас (29.6.2019.) закључио да су послије Општих избора вршени удари на ову странку због тога што је показала снагу и добила велико повјерење, а циљ је био да се сруши њен углед и пољуља повјерење грађана.

 

"Али, то је било неуспјешно. ДНС су напустили функционери и један број чланова којима је пријећено или су им обећаване неке функције", оцијенио је Павић у изјави новинарима у Бањалуци, након сједнице Главног одбора. 

 

Он је навео да је, "према испитивањима, ДНС остао на истом проценту када је ријеч о повјерењу грађана као што су добили на изборима". 

 

Павић је навео да је Главни одбор оцијенио повољним политичке односе у Српској, да скупштинска већина ради, али да ДНС тражи од скупштинске већине и Владе Српске да раде на питањима економије и запошљавања и да то буде приоритет. 

 

"Српској треба раст бруто националног дохотка од шест одсто да би могли говорити о развоју. Са три до 3,5 одсто можемо само враћати дугове које сада имамо и остати на овом нивоу, а то значи назадовање", сматра је Павић. 

 

Када је ријеч о коалиционим партнерима, Павић је рекао како ДНС "није задовољан досадашњом расподјелом функција" и да желе да се кроз коалициони споразум изборе да њихов број буде одраз броја посланика и снаге сваке странке, а не личних симпатија, те да се нада да ће то бити прихваћено. 

 

Павић је указао на потребу да што прије буде формирана власт на нивоу БиХ, јер сматра да није добро да се не поштује воља народа. 
Према његовим ријечима, тешко је рећи када ће тај процес бити завршен, јер се постављају услови, који су, како сада стоје ствари, тешко спроводиви. 

 

Он је истакао да Изборни закон треба што прије измијенити, да централно мјесто заузме став да мандат буде страначки, а не лични, те да се тим измјенама ријеши и случај Мостара у којем избори нису одржани осам година. 

 

Павић сматра апсурдним да се иде у Европу, а да се не могу одржати избори на цијелој територији БиХ и да се не испуне одлуке Европског суда за људака права попут одлуке "Сејдић-Финци". 

 

На данашњој сједници Главног одбора ДНС-а за замјеника предсједника странке изабран је Драгутин Родић, потпредсједници су Ђорђе Поповић и Ненад Нешић, а изабран је и нови Политички савјет.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!