Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БРАТУНАЦ-ТРНИНИЋ: ТРАЈНО РЈЕШЕЊЕ ПРОБЛЕМА КЛИЗИШТА

24 Јун, 2019

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је данас (24.6.2019.) да се нада да ће завршетак рехабилитације дионица регионалног пута Братунац-Скелани и Братунац-Дрињача значити трајно рјешење проблема клизишта на тој саобраћајници.

 

Трнинић, који је данас присуствовао пуштању у саобраћај ових дионица, појаснио је да је ријеч о другој фази санације посљедица поплава из 2014. године на дионицама од Дрињаче до Братунца са 11 клизишта и од Братунца до Скелана са три клизишта. 

 

Он је навео да је укупна вриједност радова 5,8 милиона КМ, а финансирани су из средстава Свјетске банке. 

 

"Прва фаза је урађена још 2016. године од Каракаја до Дрињаче и према Шековићима. Вриједност радова у првој фази износила је 5,1 милион КМ", рекао је Трнинић новинарима. 

 

Он је нагласио да су радови били изузетно захтјевни и сложени, али је извођач, предузеће "Зворникпутеви", које је реализовало и прву и другу фазу, то врло успјешно ријешило. 

 

"Надам се да је на овај начин трајно ријешен проблем клизишта на овим дионицама пута која су се јављала и мимо поплава 2014. године", рекао је Трнинић. 

 

Говорећи о будућем граничном прелазу на овом путном правцу, Трнинић је навео да је мост /између Братунца у Српској и Љубовије у Србији/ изграђен прије двије године средствима Српске и Србије, али да постоји застој "због процедура или неких других разлога различитих нивоа власти". 

 

"Управа за индиректно опорезивање БиХ, чија је надлежност управљање граничним прелазима завршила је тендер за најповољнијег понуђача. Нису то још објавили, нису потписали уговор са образложењима које не могу да разумијем, али се надам да ће и то брзо бити завршено и да ћемо коначно почети и са изградњом заједничког граничног прелаза", нагласио је Трнинић. 

 

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је да завршетак овог пројекта много значи становницима ове локалне заједнице. 

 

"Влада Српске је приступила реализацији пројекта асфалтирања регионалног пута Дрињача-Братунац-Скелани-Језеро и то је био велики догађај за све становнике овог подручја. Општина Братунац се простире поред ријеке Дрине у дужини од 65 километара и већина становништва живи на том подручју, а због неизградње овог пута долазило је до великог расељавања", навео је Млађеновић. 

 

Он је изразио наду да ће у наредном периоду бити отворен гранични прелаза и да ће овај регионални пут добити на још већој важности. 

 

Према подацима Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, мрежу магистралних и регионалних путева у Српској чини више од 4.200 километара путева. 


Влада Републике Српске води разговоре са Свјетском банком о кредитном аранжману за рехабилитацију и реконструкцију магистралних и регионалних путева и путних објеката у Српској, у оквиру којег би се радило и на унапређењу система о питању финансијске и организационе одрживости путева, али и повећању безбједности саобраћаја на путевима. 

 

Свјетска банка има могућност финансирања овог пројекта до 100 милиона евра, а о износу задужења тек ће бити разговарано. 
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!