Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БЕОГРАД - ТРНИНИЋ: ЦИЉ 420 КИЛОМЕТАРА АУТО-ПУТА У СРПСКОЈ ДО 2030.

5 Јун, 2019

Република Српска интензивно ради на развоју путне инфраструктуре, с циљем да до 2030. године има мрежу ауто-путева у дужини од 420 километара, изјавио је данас (5.6.2019.) у Београду министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

 

Он је на Другој српској конференцији о јавно-приватном партнерству рекао и да је за Републику Српску тренутни приоритет повезивање Бањалуке са Београдом. 

 

"Већ имамо везу од Бањалуке до Добоја, а од сљедеће седмице идемо са изградњом на Коридору `Пет це` и уводимо извођаче да почну радове у фази један и два, те настављамо фазу три и четири до Вукосавља", рекао је Трнинић. 

 

Према његовим ријечима, интензивно се ради и разговара о вези од Вукосавља до границе Брчко дистрикта и од Брчко дистрикта према Бијељини и даље ка Сремској Рачи. 

 

Трнинић је подсјетио и да Србија већ интензивно ради, те изразио очекивање да ће средином љета бити постављен и камен темељац за заједнички мост на ријеци Сави у Рачи. 

 

"Сигурно сви желимо да се то што прије догоди и све активности које спроводимо иду у том правцу и надам се да неће бити неких сметњи, како зна да буде", рекао је Трнинић. 

 

Он је на панелу са шефом канцеларије Свјетске банке у Србији Стивеном Ндегвом и директором регионалног представништва Европске инвестиционе банке за западни Балкан Дубравком Негре најавио и низ активности у жељезничком саобраћају у Српској. 

 

Трнинић је рекао да Српска располаже са 420 километара пруге од којих је 90 одсто електрифицирано, додаваши да је неопходно додатно улагати у инфраструктуру и модернизацију. 

 

Он је рекао и да су "Жељезнице Републике Српске" у процесу реструктурисања и да тај процес по оцјени Свјетске банке "иде прилично успјешно". 

 

Циљ конференције је да укаже на важност јавно-приватног партнерства, као и на кључне проблеме у планирању инвестиција кроз модел јавно-приватног партнерства.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!