Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПАЛЕ-ИЗБОРНА СКУПШТИНА: МАРКО КУБАТЛИЈА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ОО ДНС-а

24 Мај, 2019

Марко Кубатлија изабран је вечерас (24.05.2019.) једногласно за предсједника Општинског одбора ДНС Пале, на ванредној Изборној скупштини овог Општинског одбора. 

 

Обраћајући се присутнима предсједник ДНС-а Марко Павић је рекао да је на ову Изборну скупштину дошао да пружи  подршку изградњи ДНС-а Пале.

 

„Када сам слушао имена и годишта ових људи, схватио сам да ДНС Пале има будућност. Ја се надам да више никад у Палама нећемо имати ванредне, већ редовне изборе. Ми смо у прошле изборе ушли припремљени, имали квалитетан програм и  циљ: 12 посланика, једног на нивоу БиХ и једног у Вијећу народа. И све смо постигли, али нам нису моглим опростити успјех.“ рекао је вечерас предсједник Павић, додајући да је ДНС, послије свега изашао јачи, да према истраживањима сада странка има већи проценат повјерења него током избора и да то нешто говори о ДНС-у. 

 

„Ми смо увијек комуницирали са народом и на тај начин ми радимо. Наша ријеч који ми дамо разликује нас од осталих.  Желимо младе и поштене људе који ће пратити програм странке и законе. Прошлости се не стидимо и нећемо никада“ поручио је лидер ДНС-а и подсјетио да ДНС није гласао за укидање војске, која је по њему, оваква каква јесте данас бескорисна, а четири пута скупља. Оквир ДНС-а је Дејтонска Република Српска и ДНС је никада је неће изневјерити, нагласио је Павић и навео да ДНС  жели  РС са јаком економијом. 

 

„Нама треба развој, треба нам јака економска политика јер нема просперитета без развоја индустрије. ДНС није за продају националних добара и то је наш темељ од којег не одустајемо. Морамо их чувати за будућност наших покољења“ рекао је Павић.

 

Он је подсјетио да је било је тешких тренутака у прелазном периоду јер ДНС није истомишљеник са коалиционим партнерима али да је ДНС-у  и даље најбитнија добробит Републике Српске. Навео је да је Романија је на прошлим изборима направила огроман резултат, који никада ДНС није имао на овој регији. 

 

„Вријеме је да се припремамо за локалне изборе. Љествица је високо постављена али ми немамо разлога за другачије резултате од 10.000 гласова на регији на сљедећим локалним изборима. Ови млади људи су гаранција да ћемо тај резултат остварити,“ увјерен је пресједник Павић, коме је вечерас  уручен је и пригодан поклон од стране Општинског одбора ДНС Пале.

 

Новоизабрани предсједник ОО ДНС Пале Марко Кубатлија је рекао  да ДНС Пале данас отвара нову страницу у раду Општинског одбора ДНС Пале. „Изабрани људи, који су данас именовани у ОО ДНС Пале су мој побједнички тим. Ми данас постајемо дио тима који жели улагати и стварати у Палама. Наш циљ је да се ДНС поноси овим Општинским одбором. Ми имамо снагу на овој регији и желимо да радимо.Наше опредјељење је одговоран рад,“ поручио је Кубатлија.

 

Ненад Нешић, предсједник Регионалног одбора ДНС Сарајевко-романијске регије и посланик у Представничком дому ПС БиХ је рекао да су људи у Општинском одбору ДНС Пале одувијек били уз ДНС  и предсједника Павића.

„Желимо градити Пале, бити дио тима који иде напред. Овај тим ће на локалним изборима бити пресудан фактор“ поручио је Нешић.

 

Посланик у Народној скупштини РС Александар Главаш  је рекао да му је част говорити на овој Изборној скупштини јер је на овој регији добио мандат народног посланика.

„Направили смо добар резултат, имамо одличну базу. Доказаћемо  да ћемо и на наредним изборима бити побједнички тим. Ми смо незаобилазан фактор овдје,а изазов су нам Пале јер смо овдје направили огроман посао“ рекао је Главаш.

 

Од 150 делегата, вечерашој Изборној скупштини је било присутно њих 134 на изабрана су и радна тијела, Надзорни одбор и Статутарна комисија.

 

Изборној скупштини ДНС Пале  присуствовали су генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић, потпредсједник ДНС-а Марко Aћић, народни посланици ДНС-а Славко Глигорић, Дарко Бањац, Дане Малешевић, чланови Главног одбора и Предсједништва ДНС-а, министри у Влади Српске Лејла Решић и Неђо Трнинић, чланови ДНС-а те бројни гости.

 

Сутра (25.5.2019.) ће у Зворнику бити одржана Изборна скупштина Градског одбора ДНС-а Зворник, са почетком у 12.00 часова.


 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!