Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Бијељина - "ПУТЕВИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ"- ПРОЈЕКТИ ЗА ВЕЋУ БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

23 Април, 2019

Вршилац дужности директора јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић најавио је данас (23.4.2019.) улагање у два инфраструктурна пројекта у Бијељини с циљем подизања безбједности саобраћаја на овом подручју.

 

Ријеч је о трећој искључној траци на заобилазници око града и скретању у Доњем Драгаљевцу на магистралном путу ка Брчком. 

 

"Од три проблема који су најважнији за путну инфраструктуру у Бијељини, ми ћемо у овој години ријешити два, а за изградњу кружне раскрснице која ће град повезивати са будућим ауто-путем договорили смо се да у наредном периоду закључимо споразум којим ћемо јасно дефинисати права и обавезе `Путева Републике Српске` и града Бијељина", рекао је Нешић након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем. 

 

Према његовим ријечима, пракса је да локалне заједнице ураде пројекат и ријеше имовинско-правне односе, а да јавно предузеће "Путеви Републике Српске" финансира изградњу саобраћајнице. 

 

Нешић је навео да би, према постојећем идејном рјешењу, овај пројекат могао да кошта око милион КМ. 

 

"Констатовали смо да је стање путне инфраструктуре у Бијељини на задовољавајућем нивоу, а настојаћемо да оно буде и боље", поручио је Нешић након састанка у Градској управи Бијељине. 

 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је новинарима да је на састанку било ријечи о безбједности саобраћаја на заобилазницама и да су дефинисана три локалитета гдје је заједничким напорима потребно унаприједити путну инфраструктуру како би се подигла безбједност у саобраћају. 

 

Он је навео да су то трећа искључна трака на заобилазници за коју постоји пројекат и грађевинска дозвола, скретање у Доњем Драгаљевцу на магистралном путу према Брчком и кружни ток на заобилазници код индустријске зоне два. 

 

"С обзиром на то да су надлежности подијељене и да пројекат и уређење имовинских односа ради локална заједница, а саму изградњу на магистралним и регионалним путевима предузеће `Путеви Републике Српске`, договорили смо се да направимо протокол о сарадњи којим ћемо дефинисати обавезе", рекао је Мићић. 

 

Према његовим ријечима, град Бијељина ће што прије направити пројекат, завршити уређење имовинских односа и издати грађевинску дозволу, а предузеће "Путеви Републике Српске" обезбиједиће да у њихов план уђе изградња кружног тока у граду за који већ постоји идејно рјешење. 

 

Нешић и Мићић су са сарадницима изашли и на локацију на којој ће до краја године бити реализована два пројекта на путној инфраструктури у Бијељини, чији је циљ повећање безбједности саобраћаја. 
 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!