Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БИЈЕЉИНА: ДИКО ЦВЈЕТИНОВИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА

14 Април, 2019

Дико Цвјетиновић изабран је данас (14.04.2019.) за предсједника Градског одбора Демократског народног савеза /ДНС/ у Бијељини.

 

Предсједник ДНС-а Марко Павић оцијенио је да је ДНС у Бијељини, али и у Републици Српској јачи него што је био у вријеме прошлогодишњих избора. 

 

"Нама страха за ДНС у будућности ни због политике коју води, јер нама је на првом мјесту увијек Република Српска и очување дејтонских овлаштења", поручио је Павић и додао да ова странка никада није гласала за пренос овлаштења са Републике Српске на ниво БиХ. 

 

Павић је додао и да су екомонија и запошљавање у врху приоритета ДНС-а, јер омогућавају останак младих у Републици Српској. 

 

Он је оцијенио да је и на нивоу БиХ давно требало имплементирати изборне резултате, те да се ДНС залаже за брзо формирање власти и имплементацију европских вриједности у БиХ како би били прихватљиви за инвеститоре из Европе. 

 

"Свако ово кочење на нивоу БиХ је стварање негативне климе и нама због тога не долазе страни инвеститори, јер је тешко инвестирати у земљу гдје нису способни ни власт да направе", упозорио је Павић. 

 

Павић је навео да унутар коалиције са СНСД-ом и СП очекује имплементацију изборних резултата током наредних 10 дана и истакао да се у Републици Српској ради нормално. 

 

Говорећи о полемикама у вези са измјенама закона о јавном реду и миру, Павић сматра да он треба ићи у Народну скупштину само у форми нацрта и проћи јавну расправу, а потом донијети коначну одлуку. 

 

Новоизабрани предсједник Градског одбора ДНС Бијељина Дико Цвјетиновић рекао је да послије тешког периода у којем је дио функционера и чланства напустио странку настављају да раде ојачани и усмјерени на развој и бољи живот у Семберији и Републици Српској. 

 

"У ДНС-у ћемо да радимо и да се боримо за наше грађане, за побољшање услова живота, економско јачање и отварање радних мјеста, да би нашу омладину задржали на овом простору", најавио је Цвјетиновић. 

 

Према његовим ријечима, за то им је потребна и подршка са републичког нивоа која је и доказана данашњим присуством великог броја функцонера ДНС-а на Изборној скупштини. 
 

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!