Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС БАЊАЛУКА- ИЗБОРНА СКУПШТИНА: МАЈА ЈОВАНОВИЋ НА ЧЕЛУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЖЕНА

6 Фебруар, 2019

У Бањалуци је вечерас (6.2.2019.) одржана Изборна скупштина Организације жена Повјереништва ДНС Бањалука на чијем челу ће сада бити Маја Јовановић. 

 

Скупштини је присуствовао велики број делегата те предсједник ДНС-а Марко Павић. Он је изјавио да је увјерен да је ДНС у Бањалуци сада много јачи, одлучнији и чвршћи у опредјељењу да заједно са коалиционим партнерима гради Бањалуку и Републику Српску те да је сигуран да ће ДНС на наредним локалним изборима у Бањалуци тек показати праву снагу. 

 

"ДНС има доста турбулентно вријеме иза себе. Оно што сам говорио сада се и обистинило. Ми смо изгубили један број функционера који су били уцијењени или им је пријећено и напустили су ДНС, али ДНС нису напустили чланови и гласачи", истакао је Павић, истичући да су  жене ДНС-а један од најбољих дијелова странке.

 

„Без обзира на оно што кажу, програм ДНС-а може се остваривати само унутар ДНС-а. Без обзира на све ударце ми ходамо подигнуте главе, не стидимо се што смо урадили и не стидимо се наших чланова и желим заједно да се боримо за будућност“, рекао је Павић.

 

Он je истакао да ДНС жели бољу будућност градова, општина па и жена. Ми смо своју кућу провјетрили, наша кућа је прозрачна и чиста, и настављамо даље, по нашем програму, рекао је лидер ДНС-а.

 

„Хоћемо Републику Српску  у складу са Дејтоном и радићемо сваки дан на томе да она то и буде. Желимо бити чланица ЕУ, али не и у НАТО. Имамо свој став и сматрамо да у НАТО нећемо без Србије, ми нећемо границу на Дрини, јер знамо шта нам значи та граница. Зато морамо бити чврсти и одлучни, желимо да поштујемо своје интересе и интересе своје дјеце“, поручио је Павић.

 

Подсјетио је и са овога мјеста да  коалиција, у којој је ДНС,  траје већ двадесет година, јер је утемељена на примарном заједничком интересу, а то је градити Републику Српску те напоменуо да  очекује да коалација и даље буде стабилна.

 

„Демократски народни савез зато расте и биће нас још више. ДНС има своје гласаче који су веома чврсти у свом опредјељењу јер су вудјели да ДНС никад не одустаје од својих принцима и све анкете то потврђују“, рекао је Павић.

 

Он  је казао  да  се странка мора припремати за локалне изборе, јер је то мјесто гдје се тестира снага партије, у коју  не сумња.

 

„Многи су мислили да ДНС-а  у Бањалуци неће бити, а ја сам увјерен да ће Демократски народни савез бити јачи него икада, јер ћете радити као тим. А у том резултату очекујем велики удио вас, жена.  Жене су окосница рада ДНС-а“ ,  рекао је Павић.

 

Новоизабрани предсједнца Организације жена ДНС-а Бањалука Маја Јовановић рекла је новинарима да ова организација није имала прекида у раду, већ отежан рад у периоду који је био тежак за ДНС, а који је потпуно превазиђен. 

 

"У наредном периоду настављамо редовно наше активности. Ми смо организација која се јако пуно бави промовисањем жена у политичком и друштвеном смислу и нама је циљ да укажемо да свака од нас може да уради нешто за ово друштво, а више нас заједно можемо да урадимо много тога", додала је Јовановићева.

 

Изборној скупштини Организације жена ДНС Бањалука присуствовали су и министри у Влади Српске, чланови Предсједништва ДНС-а Лејла Решић и Неђо Трнинић, генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић,  посланици у НС РС: Дане Малешевић, Дарко Бањац и Милан Радовић, посланик  ДНС-а  у ПС БиХ Ненад Нешић те делегат у Вијећу народа РС Огњен Тадић.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!