Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС ЧЕЛИНАЦ: НИЈЕ НАС НАПУСТИЛA ВЕЋИНА ЧЛАНОВА ВЕЋ МАЊИНА

19 Децембар, 2018

Општински одбор ДНС-а Челинац напустио је донедавни предсједник ДНС-а Челинац, предсједница Организације жена, предсједник Организације младих ДНС-а Челинац и око 23 одсто чланова Општинског одбора, каже се у саопштењу Повјереништва ДНС-а Челинац. Овим демантују вијести појединих медија и портала, који су објавили како је ДНС Челинац напустила већина чланства,  уз тврдњу да су све ове информације нетачне.

 

Истина је да је предсједник ОО ДНС Челинац  сазвао проширену сједницу Општинског одбора, на којој је присуствовало 19 чланова од укупно 39 чланова. Иако је у дискусијама преовладавало мишљење да нити има формално-правне основе нити било какавог утемељења, предсједавајући сједнице је предложио да се гласа о томе „ко ће напустити“ ОО ДНС Челинац.

 

Резултат гласања је био такав да се 11 присутних изјаснило да напушта ДНС, један члан се изјаснио да не жели активно учешће у нити једној политичкој партији и 10 се није изјашњавало, јер су чланови ДНС-а. Од шест одборника, клуб ДНС-а су напустила три, а три одборника су чланови ДНС-а. 

 

ДНС у Челинцу са огромном енергијом и снагом, наставља свој рад на управо установљеним и прокламованим принципима за које је 100.000 грађана Републике Српске, дало подршку ДНС-у, на Општим изборима 2018. године.

 

Циљ нам је да истинским и преданим радом, вратимо повјерење које нам је дало 2 000 гласача, односно заслужимо повјерење и 3 300 гласача колико је наш кандидат за начелника освојио на Локалним изборима 2016. године.

 

Повјереништво ДНС Челинац увјерено је путем напуштања ДНС-а неће поћи више од десетак одсто чланова,  људи се јављају и потврђују своје чланство и приврженост ДНС-у, изражавају подршку нама који смо остали досљедни политици ДНС-а.  

 

Досадашњим колегама који су напустили странку желимо све најбоље у личном и породичном смислу, а политички пут су сами себи одредили, каже се у саопштењу Повјереништва ДНС-а за Челинац. 
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!