Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БН ТВ-ПАВИЋ: ДНС ЈЕ СТАБИЛАН УПРКОС ПОДЈЕЛАМА У СТРАНЦИ И ОСТАЈЕ У КОАЛИЦИЈИ

6 Децембар, 2018

„ДНС ће наставити успјешну политику, упркос досадашњим подјелама у странци. Жао ми је што је дошло до подјела у ДНС-у јер је ДНС био једна од најстабилнијих странака у Републици Српској. Међутим, све ово што се дешава неће утицати на укупну слику у ДНС-у“, казао је предсједник ДНС-а Марко Павић гостујући у вечерашњем (06.12.2018.) ''Дневнику 2'' БН ТВ.

 

Павић је демантовао  тврдње да велики дио чланства ДНС-а подржава групу која се одвојила од ДНС-а.

 

''Чињеница је да су овдје умијешани прсти неких странака са стране, али то није њихова грешка, већ наша, што смо дозволили да се то деси. Оно што могу рећи је да ниједан регионални одбор није подржао ову групацију која се покушава одвојити од ДНС-а, од девет ниједан. Од 63 општине, неких осам или девет општинских, односно градских одбора, више од двије трећине Предсједништва то није подржало, двије трећине посланичког клуба није подржало.

 

"Дакле, нема на терену те подршке о којој поједини медији извјештавају. То не чини ни мене, а ни било кога радосним. Једноставно, жељели бисмо да до тога није дошло , али чињенице говоре да један дио хоће да се одвоји и видјећемо шта ће вријеме показати'', казао је Павић.

 

Павић тврди да подјеле у странци неће утицати на ДНС.

 

''Оно што је најбитније јесте да ће ДНС сачувати чланство и гласаче. Отићи ће један број функционера којима се или пријети отказима или смјенама. Мислим да то није коректно, али издржаћемо ми то'', казао је он.

 

Говорећи о сједници Главног одбора ДНС-а, која ће бити одржана 8. децембра, Павић је казао да ће бити ријечи о резултатима избора и актуелној ситуацији у странци. Он је додао да очекује пуну подршку.

 

''Ми би имали и редовну сједницу ГО у то вријеме јер смо је планирали као сједницу Главног одбора на којој ће се разматрати извјештај о проведеним изборима. Мислили смо да то буде једно мало славље на сједници ГО пошто смо постигли изузетан резултат. Нажалост, десило се и да један дио чланства хоће да напусти странку и да смо ми један дио искључили, тако да ће то бити двије теме.

 

На сједници ГО не очекујем ништа спектакуларно. Главни одбор ће на сједници имати велику већину која подржава континуитет рада ДНС-а. Ту су вјероватно три четвртине и више чланова ГО за политику коју је водило Предсједништво у овом времену. Ја очекујем само пуну подршку Предсједништву и предсједнику за активности које су у међувремену водили'', поручио је Павић.

 

ДНС ОСТАЈЕ У КОАЛИЦИЈИ

 

''ДНС је прије изборне кампање потписао споразум са коалиционим партнерима са жељом да заједнички идемо на изборе и да послије тога заједнички правимо власт. Морам рећи да је ДНС најзадовољнији са овим јер је све што смо планирали прошло. Прошли су кандидати за појединачне функције, Жељка Цвијановић и Милорад Додик, и то је био наш циљ. ДНС је остварио свој циљ – 100 хиљада гласова и 12 посланика. Ако смо се договорили за коалицију, ДНС и сада остаје при томе да идемо у коалицију. Слушам да се по терену говори да ће ДНС отићи у опозицију и да неће имати мјеста. ДНС је за коалицију'', казао је Павић.

 

ДНС није формиран ради неких функционерских мјеста, него ради помоћи грађанима у Републици Српској, додаје Павић.

 

''Добили смо увјеравања од мандатара за састав нове Владе да ће ДНС бити званични дио коалиције и очекујемо наредних седам, осам дана разговоре на ту тему'', казао је Павић.
 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!