Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

МАЛЕШЕВИЋ:ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ПАВИЉОНУ ДВА И ПОТПИСАНЕ ДОПУНЕ ПОСЕБНОГ...

5 Октобар, 2018

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је данас (05.10.2018.) да су завршени радови на обнови павиљона два Студентског центра Бањалука, док ће радови на павиљону један бити завршени до краја новембра.

 

Након обиласка павиљона два и студентске мензе, Малешевић је рекао новинарима да се ради на припремама за технички пријем радова, како би студенти ускоро могли да уселе у павиљон два. 

 

"Павиљон један ће наставити да се ради и увјерен сам да ће бити завршен у року, до краја новембра, те да ће студенти у овом семестру моћи уселити и користити и тај павиљон", истакао је Малешевић. 

 

Он је рекао да ће студенти бруцоши бити смјештени у павиљонима три и четири, док не буду опремљене собе у обновљеним павиљонима. 

 

"Смјештај у павиљонима за студенте ће бити веома лијеп и много бољи у односу на смјештај који су имали", истакао је Малешевић. 

 

Ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин рекао је да су у павиљону два окончани молерски, зидарски и инсталацијски радови, који су урађени квалитетно и да ће смјештај студената бити комфоран. 

 

Према његовим ријечима, наредне седмице почеће намјештање појединачних соба у павиљону два, док ће павиљон један бити завршен до краја новембра. 

 

Влада Републике Српске за обнову павиљопна један и два Студентског центра Бањалука обезбиједила је 3,3 милиона КМ.

 

Након посјете Студентског центра Бањалука,  министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске Драган Гњатић потписали су данас у Бањалуци измјене и допуне Посебног колективног уговора за запослене у области образовања и културе.

 

Малешевић је рекао да измјене и допуне Посебног колективног уговора доносе одређена побољшања и уједначавање у неким ставовима и члановима са осталим буџетским корисницима, као што је ноћни и рад за државне празнике. 

 

"Просвјетни радници који раде у изразито неразвијеним општинама добиће одређене додатке на плату да би остали у тим општинама и радили један од најодговорнијих послова у друштву, а то је васпитање и образовање младих", рекао је Малешевић новинарима након потписивања. 

 

Према његовим ријечима, инвалиди рада који раде у образовању уврштени су у овај колективни уговор како би добили додатне бодове на то што су инвалидна лица. 

 

"Чека нас посао који се односи на Закон о платама у образовању и култури којем ћемо приступити одмах након избора, те да од нове године почнемо уједначавање примања радника у образовању и култури са осталим буџетским корисницима. У старту је предвиђено осам одсто, а надам се да ће брзо доћи и до потпуног уједначења плата", рекао је Малешевић. 

 

Гњатић је истакао да измјене представљају благи помак на боље у овој области, док је остало још ствари о којима ће бити ријечи у наредном периоду. 

 

"Договори и преговори ће бити настављени, како би се кроз колективни уговор и закон о платама, који ћемо ускоро почети радити, достигнемо оно што имају остали буџетски корисници", рекао је Гњатић. 

 

Малешевић и Гњатић честитали су просвјетарима 5. октобар, Свјетски дан просвјетних радника.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!