Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ФОЧА-ЧУБРИЛОВИЋ: МИ СМО СТРАНКА СПОРАЗУМИЈЕВАЊА И КОМПРОМИСА ЗА БОЉЕ СУТРА

5 Октобар, 2018

Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић истакао је на завршној трибини ове странке у Фочи да је ДНС странка саборности, споразумијевања и компромиса за боље сутра.

 

"Мислимо да је то пут и Републике Српске и БиХ без свађа и немира, јер нам је на овом простору доста свађа, а имамо и међународне потписане споразуме које треба поштовати и коначно овај народ треба да крене напријед", рекао је Чубриловић. 
Он је нагласио да у ДНС-у нема људи који подлијежу притисцима. "Ни због новца, ни због ратне прошлости, ни због било које функције која се нуди или обећава. Таквих међу нама нема", рекао је Чубриловић. 

 

Чубриловић каже да није тачно да су све политичке партије исте, те да је ДНС једина политичка опција која никада није гласала за пренос надлежности са Српске на ниво БиХ. 

 

Носилац листе ДНС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Споменко Стојановић из Фоче истакао је да је Српској потребна стабилизација политичких прилика, те навео да су се завађени политички блокови удаљили од економских питања која су кључ свих проблема. 

 

"У нашем програму је акценат на економији, јер, уколико је дигнемо на већи ниво, отворићемо могућности за запослење наших грађана и зауставити одлазак младих. Од Вишеграда до Требиња имамо велике природне ресурсе и уколико се на квалитетан начин њима управља може се обезбиједити већи ниво запослености, а ми ћемо се трудити да у свакој породици мора радити бар један члан", рекао је Стојановић. 

 

Кандидат за посланика у Парламенту БиХ из Изборне јединице три Срђан Драшковић из Фоче рекао је да ће се, уколико добије повјерење бирача, посебно залагати за развој путне инфраструктуре, која је на подручју општине Фоча у лошем стању, те да је регионални пут Фоча-Челебићи један од првих праваца који ће се реконструисати на инцијативу ове странке. 

 

"Приоритет су и правци Брод-Шћепан Поље и Брод-Тјентиште, јер привредног и туристичког развоја нема без добрих и безбједних путева", поручио је Драшковић. 
На трибини су говорила и преостала два кандидата ове странке из Фоче за парламент Српске Драгица Ковач и Весна Бодирога.
 

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!