Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ЕУРО-БЛИЦ“- ИНТЕРВЈУ- ЧУБРИЛОВИЋ: ОСТАЋЕМО ЈЕДИНСТВЕНА СТРАНКА

1 Октобар, 2018

Као што сви гласачи СДС и ПДП неће гласати за Вукоту Говедарицу и Младена Иванића, тако ни сви гласачи СНСД неће гласати за предсједника Милорада Додика и Жељку Цвијановић. Нико не може гарантовати како ће гласати баш сви гласачи ДНС.  Али да ће ДНС у великом проценту подржати наше заједничке кандидате, у то сам потпуно сигуран.

 

Ово у данашњем (01.10.2018.) интервјуу за „Еуро-Блиц“ каже замјеник предсједника ДНС и предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, одговарајући на питање да ли се коалициони споразум владајућих странака поштује на терену. 

 

„Сасвим је сигурно да ћемо испоштовати коалициони споразум наших странка. Мој досадашњи рад у предизборној кампањи и искуство које имам говори у прилог тој чињеници. Видим по подршци на скуповима колико су људи опредјељени да испоштују став странке, да подрже оно што је странка потписала пре кампање. ДНС има веома вјерне чланове који поштују потписане споразуме и став своје странке“, каже Чубриловић.

 

На питање ко ће бити премијер РС у случају побједе коалиције, Чубриловић одговара да ни на једном састанку није било ријечи  о томе ко ће дати премијера, а ко кандидата за друге позиције у случају побједе, поготово не о именима. „За ДНС је важно да направи добар резултат, да имамо основу за добре преговоре, а сигуран сам да неће бити спорна ниједна функција у даљим преговорима о формирању власти у РС и на нивоу БиХ“, напомиње Чубриловић.

 

Чубриловић истиче да спекулације о сукобима појединих кандидата ДНС у предизборној кампањи, не гледа као сукоб већ да је то, како истиче присутно у већини партија, да поједини кандидати са листе желе боље да се позиционирају, да се боље представе јавности, да добију што више гласова и да ће послије проглашење изборних резултата све доћи на своје мјесто те да ће ДНС остати компактна странка.

 

„Политика ДНС-а је политика саборности, гајимо политику компромиса, рјешавамо споразумом све проблеме и несугласице, не само унутар странке него и унутар странака и народа. Спремни смо увијек направити корак уназад, наћи компромис за било које рјешење“, каже Чубриловић.

 

Вучићев долазак у Српску у вријеме кампање, Чубриловић везује са завршетком инфраструктурних пројеката у којима је Србија учествовала кроз финансијску подршку, а који се  завршавају управо сада. „И да није предизборне кампање то се не би сматрало мјешањем. И прије су се отварале школе, болнице, мостови и увијек је неко био испред власти Србије“ каже Чубриловић и додаје  да Вучић и Србија поштују Дејтонски споразум и нема директног мијешања у изборни процес. 

 

Посјета министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова за Чубриловића је оставила кључну поруку а то је да Русија поштује Дејтонски споразум,  као и то  да послије посјете видљивост Српске на политичкој сцени знатно боља и за нас повољнија.

 

На питање да ли је протекли мандат Народне скупштине РС испунио очекивања, Чубриловић каже да се по први пут разматрало интерпелација на захтјев опозиционих посланика, као и заказивање посебних сједница на захтјев оних који су имали право да их траже.

 

У овом интервјуу он је подсјетио да је са предсједницом Скупштине Србије Мајом Гојковић потписан Меморандум о формирању комисије за сарадњу два парламента и да је то круна на дугогодишњу сарадњу и њен највиши степен, који ће се огледати кроз доношење законских рјешења да би сва подршка на терену била спроводива.
 

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!