Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИНТЕРВЈУ –„ИНФО БИЈЕЉИНА“ - ЦВИЈЕТИНОВИЋ: ДНС ИМА НАЈКВАЛИТЕТНИЈУ ЛИСТУ ЗА НС...

1 Октобар, 2018

Дико Цвијетиновић, предсједник Регионалног одбора ДНС-а Бијељина и кандидат  за Народну скупштину Републике Српске, каже у интервјуу за "Инфо Бијељина" да су економија, запошљавање и бољи живот свих грађана приоритети ДНС-а. Он истиче да је народ препознао реалну и одговорну политику и да ће због тога на предстојећим изборима ДНС добити велику подршку.

 

 

Као члан Предсједништва ДНС-а РС и предсједник Регионалног одбора Бијељина одговорно тврдим да је ДНС странка која има најбољи и најреалнији програм за напредак Републике Српске, а имамо и људе који то могу да спроведу у дјело. Због тога ДНС на ове изборе излази пред народ отворено, са јасном поруком - дајте нам већу подршку а ми ћемо одговорним радом донијети бољи живот свим грађанима Републике Српске.

 

Уколико добијете такву подршку на изборима, које кораке ћете предузети као посланик у НСРС?

 

 

Већина људи у Бијељини, Угљевику и другим општинама наше регије зна да сам ја човјек из привреде, из реалног сектора, и због тога је за мене питање свих питања - запошљавање, економски раст и повећање стандарда грађана. Због тога сам прије неколико година и приступио ДНС-у пошто сам се увјерио у квалитет политичког програма и искреност такве политике. У свом политичком раду се трудим да допринесем стварању бољег привредног амбијента за инвестиције, за нове пројекте и запошљавања. Тако ће бити и убудуће, надам се са много више могућности да се утиче на кључна питања. Уколико се ДНС буде више питао, сигурно ће свима у овој земљи бити боље.

 

 

Као предсједник Регионалног одбора ДНС-а Бијељина, какав резултат очекујете на овој регији?

 

Као што сам већ рекао, очекујем велику подршку грађана. ДНС има најквалитетнију листу за НСРС на нашој регији и због тога сам убијеђен да ћемо остварити историјски успјех, односно да ћемо освојити два директна мандата у Народној скупштини Републике Српске. Такође, очекујем да ће и наша листа за Парламент БиХ добити велики број гласова, те да ћемо као регија дати значајан допринос укупном резултату ДНС-а и на том нивоу. Ми у ДНС-у очекујемо да ћемо освојити 12 до 15 мандата у НСРС и најмање два директна мандата у ПД ПС БиХ. Тај резултат гарантује да ће ДНС бити незаобилазан фактор у формирању власти, како у Републици Српској тако и на нивоу БиХ.

 

 

Са каквом поруком ДНС излази пред грађане за предстојеће изборе?

 

 

Предизборни слоган ДНС-а гласи: Одговорно! Одговорно према грађанима, према младима и њиховом запошљавању, одговорно према националним интересима, природним ресурсима, одговорно према будућности и будућим генерацијама. ДНС је већ постао препознатљив по таквој политици. ДНС иза себе има и конкретне резултате јер, на примјер, све општине у којима је ДНС на власти живи се боље него у другим дијеловима Републике Српске. Сва предузећа на чијем су челу кадрови ДНС-а послују позитивно, сви политички функционери ДНС-а на одређеним позицијама раде одговорно у интересу грађана. Очекујемо да ће све то грађани наградити великом подршком на изборима.

 

 

Како видите политичку и општу ситуацију у Републици Српској након избора?

 

Убијеђен сам да ће Република Српска кренути једном узлазном путањом. Томе би требало да допринесу и изборни резултати. Вјерујем да ће управо ДНС именовати новог премијера Владе РС. Самим тим, ДНС ће имати већи капацитет да више утиче на све друштвене токове. У таквој ситуацији, вјерујемо да у великој мјери можемо да побољшамо живот свих грађана Републике Српске.

 

Која је ваша завршна порука грађанима уочи избора?

 

Прије свега, важно је да што више људи изађе на изборе, да би показали пуни демократски капацитет Републике Српске. Наравно, позивам грађане да свој глас дају кандидатима ДНС-а. Глас за ДНС је глас за озбиљне људе који су спремни да одговорно раде у корист свог народа.
 

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!