Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРИЈЕДОР-ОМАРСКА-ПАВИЋ: РАЗМИШЉАМО САМО О БУДУЋНОСТИ!

29 Септембар, 2018

У Омарској код Приједора вечерас (29.09.2018.) је одржана предизборна трибина ДНС-а на којој су представљени кандидати ДНС-а за НС РС  и Представничким дом ПС БиХ а било је ријечи и о програму странке те циљевима  за наредни период.

 

Предсједник ДНС-а Марко Павић је рекао да је до сада обишао многе градове и општине и да се увјерио да је подршка ДНС-у све већа те да ДНС разговара са својим грађанима, договара се са њима. „Наша политика је мирољубива и саборна . ДНС се разликује од других. Општине и предузећа које водимо послују позитивно, размишљамо само о будућности. Економија и запошљавање су наш приоритет. Ми имамо визију како градити Републику Српску“ поручио је вечерас предсједник ДНС-а у Омарској.

 

Он је подсјетио да је у Приједору и Омарској радио и градио само ДНС. У Омарској је ДНС обновио дом, школу, Дом здравља, путеве, а за седам дана добићете градски водовод, најавио је Павић, додајући да се залагао да Приједор представи као град просперитета  а не град страдања и логора. 

 

Српска, рекао је Павић има само једног пријатеља а то је Србија те да ДНС жели да има много пријaтеља. „Гласајте за ове људе овде, гласајте за Жељку Цвијановић и за предсједника РС и Милорада Додика, за члана Предсједништва БиХ. Ако будете масовно гласали за наше кандидате за Народну скупштину РС и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ добићемо предсједника Владе“ поручио је Павић у Омарској.

 

Душко Ивић, носилац листе кандидата за НС РС  вечерас је рекао да је ДНС странка Омарске, Приједора и регије. Одавде смо  почели и сада смо трећа странка у РС, рекао је Ивић и наглaсио да ако Омарска одлучи да подржи ДНС, онда ће странка водити Српску.

 

„Ко ће други улагати у Омарску него град Приједор. Други долазе само по гласове а не дају ништа. Ови избори су прилика  да подржимо ДНС и имамо Владу. Ми смо у прилици да формирамо економију и привреду Српске, рекао је Ивић и истакао да ДНС не учествује у сукобима на политичкој сцени, да има свој пут, пут развоја и зато је позвао мјештане Омарске да подрже кандидате ДНС-а на октобарским изборима. „Подржите ДНС да одговорно  водимо политику и Републику Српску. Градићемо Српску по жељи грађана а не по жељи политичких партија. Листа ДНС је најбоља по саставу  и образовању и подржите је јер је то листа која ће водити РС у наредне четири године“ поручио је Ивић.

 

Драгутин Родић, носилац листе за Представнички дом ПС БиХ вечерас је Омарској говорио о политици коју ће заступати на нивоу БиХ, уколико буде изабран  за посланика.  „Суштина тих политика је јачање Републике Српске, уставног процеса, политичке односе у региону, познавање међународних односа, да се превазиђу посљедице рата који је подјелио државу и друштво. Устав БиХ је посебан случај због чињенице да је то  најнефункционалнији Устав у свијету. Доношење одлука у заједничким институцијама је парализовано захтјевом за међуетичким консензусом, и дијели власт између етичких група али то не побија чињеницу да је доношењем Устава зауставили ратни сукоби. Доношење одлука у Сарајеву је потребно, да се поштује минимим националног интереса,потребно је постићи национални етички консензус,  да се одлуке усаглашавају са предсједником Српске, Народном скупштином РС и Владе РС. Да би једна заједница опстала мора бити попуштања са свих страна али не смије бити попуштања у очувању РС и њеном  развоју.Позивам вас да дате свој глас ДНС-у и подршку кандидатима и тако ћемо, уз помоћ нашег предсједника градити Републику Српску и очувати је на нивоу БиХ „ рекао је Родић.

 

Славица Поповић, кандидат за посланика у НС РС изјавила је вечерас да јој је част и завољство поздравити присутне на овом предизборном скупу. „Ја сам мајка и љекар и то ме обавезује да се боримо за квалитено здравље и образовање и то су наши приоритети. Дјеци морамо од рођења  обезбједити здравствено заштиту. Ако будем изабрана за посланика трудићу да се што више урадим на побољшању демографске слике“ рекла је Поповићева, истичући да су економнски развој и запошљавање услов опстанка на нашим просторима. Она је подсјетила да је  Дом здравља, установа на чијем је челу,  најбоља здравствена установа, у области примарне здравствене заштите те да је ДНС у Приједору урадио  много тога.

 

Душко Милетић,  кандидат за НС РС вечерас је у Омарској изјавио да се на овим изборима бирају кандидати  који ће у наредне четири године бити глас народа у НС РС .

 

„Као омладинац  очекујем промјене и да стопирамо одлазак младих који треба да остају овдје“ рекао је Милетић.

 

Мирко Совиљ, кандидат за посланика у НС РС је рекао да је ДНС снага која је прије 20 година зауставила уништење Републике Српске, странка која је показала да хоће и може, странка која је најближа народу. Желимо да створимо боље услове за развој Републике Српске, радимо то одговорно и на свим пословима смо одговорни, рекао је Совиљ.
 

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!