Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗВОРНИК-ПАВИЋ: У ВРХУ НАШИХ ПРИОРИТЕТА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА!

27 Септембар, 2018

Пред препуном салом у Зворнику, вечерас (27.09.2018.) је одржана предизборна трибина ДНС-а на којој су представљени кандидати за Народну скупштину РС и Представничким ПС БиХ и програм странке.  Предизборном скупу је присуствовао предсједник ДНС-а Марко Павић. Он је рекао да, док се други свађају, ДНС жели да гради локалне заједнице и бољу Републику Српску.
Он је истакао да је партија ове године постала пунољетна, спремна да прихвати нове обавезе, нови посао око развоја Републике Српске.

 

„Не смијемо дозволити да се свађају велики а страдају мали. Зато морамо водити своју политику на добробит Републике Српске, хоћемо да управљамо свим нивоима да се не би наставила неслога између нивоа БиХ и РС“ рекао је Павић и подсјетио на одлуке ДНС-а из прошлости, које никада нису ишле на штету Српске.

 

Указао је и на пословање локалних заједница на чијем челу је кадар ДНС, на слоган странке који гласи „Одговорно“ јер ДНС на одговорна мјеста ставља одговорне људе. Подсјетио је и на значај природних ресурса Српске који се морају чувати  како би остала генерацијама које долазе.

 

„Економија и запошљавање су број један у нашем програму и дјеловању. Тако ћемо спријечити младе да одлазе из земље, тако ћемо их охрабрити да оснивају породице и да се рађају дјеца. У врху приоритета је Република Српска, требамо објезбједити услове за долазак инвеститора, политички, економски и безбједносни амбијент да би се ишло напријед у сваком погледу. Капитал је плашљив и неће тамо гдје су сукоби. Потребна је општа сигурност“ увјерен је Павић и навео да тамо гдје је ДНС на власти инвестиције долазе јер је амбијент за улагања повољан и ситуација стабилна.

 

Он је, такође навео да ДНС жели најбоље могуће односе са Србијом, да не жели границу на Дрини и да све одлуке око уласка у НАТО буду у складу са одлукама Србије.

 

ДНС, истакао је Павић зна и хоће да ради те да све категорије грађана нису заборавили и да су заступљени у програму странке. Он је позвао грађане Зворника да свој глас на изборима за предсједника Републике и српског члана Предсједништва дају Жељки Цвијановић и Милораду Додику и да у том случају ДНС  добија предсједника Владе.

 

„Вјерујем у побједу ДНС-а 7. октобра“ поручио је Павић у Зворнику.

 

Споменка Стевановић, носилац листе за НС РС је изјавила да је атмосфера у дворани у Зворнику  вечерас показатељ највећег ДНС тима. „Ми, у ДНС-у никада не говоримо  о било коме нешто лоше, али се никада нећу сложити са констатацијом да смо сви исти. У ДНС-у све пролазимо чиста образа. Наши кандидати су доказани и живе од свога рада, поносна сам што сам на листи са овим људима. Ми  смо локал патриоте и волимо свој град. Политика је процес преузимања одговорности и ми знамо свој став. Сигурна сам да ћете вјеровати нама који вас увијек гледамо у очи“ рекла је Стевановићева, додајући да ДНС жели боље друштво, праведнију политику и здрав систем“ рекла је она и додала да вјерује у изборну побједу ДНС-а, сигурну садашњост и бољу будућност.

 

Зоран Обреновић, кандидат за НС РС и предсједник Регионалног одбора ДНС Зворник, у име домаћина, вечерас је у Зворнику рекао да је ДНС на прво мјесто ставио економију јер она гарантује сигурну будућност. „Требамо подићи наше гиганте, обезбједити нове производе  јер они гарантују нова радна мјеста, једино тако можемо градити Републику Српксу“ рекао је Обреновић.

 

Носилац листе за Представнички дом ПС БиХ Ненад Нешић вечерас је рекао да је скуп у Зворнику гаранција да је ДНС најјачи те да као носилац листе за ниво власти у БиХ гарантује да никада неће бити преноса надлежности. „Кажу да нема мјеста  у Републици Српској који не прича о ДНС-у, а то је зато што је странка на прво мјесто ставила економију и човјека. Морамо бранити српски народ у Сарајеву и тамо морамо бити јединствени“ рекао је Нешић.

 

Слађана Илић, кандидат за НС РС и предсједница Организације  жена ДНС РС је рекла да , као кандидат за посланика жели бити одговорна према дјеци, јер они заслужују квалитетније и усмјереније образовање. „ Важно је да заштитимо жене, мајке, раднице, да имају подршку послодаваца, једино тако можемо створити задовољно друштво одговорних људи“ рекла је Илићева и истакла пред окупљеним грађанима да ДНС треба бити њихов избор 7. октобра.
 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!