Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ГЛАС СРПСКЕ“ – ИНТЕРВЈУ - РАДОВИЋ: НУДИМ ДОГОВОР ЗА БОЉИ ЖИВОТ

26 Септембар, 2018

Милан Радовић је политички врло активан ових недјеља, а познато је да је и успјешан привредник. На питање како успијева то да усклади, одговара да је направио добар баланс, има и добар тим на оба мјеста тако да је све под контролом.
„Када нешто узмем да радим, ја то радим свом снагом. Такав сам у бизнису и зато сам вишеструко награђиван. Такав сам и у политици. Стижем све, мени ионако радни дан траје цјели дан. Једино што сада имам је још мање времена за породицу и за сан. Али то сам сам одабрао, немам право да се жалим“, каже за данашњи (26.09.2018.) "Глас Српске" кандидат ДНС-а за народног посланика у бањалучкој изборној јединици Милан Радовић.

 

На питање да је већ пар пута истицао да је за  развој потребан нови инвестициони циклус и да има јасан план, Радовић каже да има план који се заснива на потреби да ставимо у функцију све наше потенцијале, конкретно енергетике, производња електричне енергије, можемо да будемо балкански енергетски див.

 

„Производња хране је још велика развојна шанса. Данас је 45% наших ораница необрађено. Дакле наш први задатак је да обезбиједимо да се сије и сади свуда гдје је то могуће. Затим је потребно да држава направити откупне центре које ће гарантовати цијене и подржати привредне субјекте који кроз откуп обезбјеђују сировину за производњу финалних прехрамбених производа. Крајни циљ је бољи живот породица које живе од пољопривреде, смањење увоза воћа и поврћа и организован извоз здраве, органске хране“, напомиње Радовић додајући да би постигли ове циљеве морамо имати јасне пројекте, везе и углед у пословном свијету као и привредни политички амбијент који гарантује сигурност инвеститорима. 

 

„А инвестиције су нам неопходне, како домаће тако и оне из иностранства. Обезбиједићемо једнаке стимулансе за обе категорије уз јасне процедуре које гарантују да ћемо увијек бирати најбоље партнере“, каже Радовић.

 

Што се тиче школства  и одласка младих Радовић каже да је  дошло вријеме за нови корак који подразумјева модернизацију школства. Неопходно је да наше људе спремамо за живот и посао, да би у томе успјели потребна нам је чврста веза између оних који дефинишу образовне профиле и тржишта радне снаге. Потребан нам је јасан план за отварање нових радних мјеста и обавеза да свака породица у Српској има барем једног запосленог. Потребно је да отворимо нова тржишта да бисмо обезбиједили више посла за наше људе и боље зараде.

 

„Све што говорим је јасан политички програм. Он је утемељен у програму ДНС-а и договорен са предсједником Павићем. То је политичка понуда за коју тражимо подршку“, истиче Радовић.

 

Комплетан интервју може се погледати на линку, у рубрици Press cliping!
 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!