Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС БАЊАЛУКА - ТРИБИНА У ОБИЛИЋЕВУ : ПОВЈЕРЕЊЕ ГРАЂАНА НАЈВАЖНИЈЕ ПРИЗНАЊЕ

26 Септембар, 2018

Демократски народни савез, попут тајфуна, незаустављиво иде ка најбољем изборном резултату и великој побједи на предстојећим општим изборима и то од Требиња до Новог Града. 


Поручено је то на изборној трибини ДНС у Рејону 8, који обухвата мјесне одборе Обилићево 1 и Обилићево 2. Домаћин скупа, предсједник Мјесног одобра ДНС Обилићево Александар Рађеновић захвалио је грађанима на повјерењу, које већ годинама поклањају ДНС, нагласивши да ова странка то повјерење неће изневјерити ни овај пут. 

 

„ДНС, предвођен нашим предсједником Градског одобра и актуелним предсједником НС РС, Недељком Чубриловићем, ове године направила је велики искорак у самој организацији, понудивши грађанима најквалитетније и најбоље људе, који ће, сасвим сигурно, радити за добробит свих  нас. Зато треба да подржимо наше кандидате на обје листе, јер интереси Републике Српске једнако се бране и у Бањој Луци и у Сарајеву“ , нагласио је Рађеновић. 

 

Његово мишљење дијели и кандидат ДНС за посланика у ПС БиХ Марко Аћић, поручивши да грађани Републике Српске никада више не смију дозоволити да их у Сарајеву представљају они, који игноришу и коче развој Српске. 

 

„Зар су патриоте они, који Српској онемогућавају располагање новцем, на који она има право? Зар су патриоте они, који спречавају рјешавање тешких питања, попут реконструкције „Жељезиница Републике Српске“, уз подршку Свјетске банке? Зар су патриоте они, који су на све могуће начине опструисали све важне пројекте за Републику Српску? Нису и никада више не смију бити у прилици да ураде тако нешто“, нагласио је Аћић, поручивши да ће се он и колеге из ДНС, уколико освоје повјерење грађана Републике Српске, једнако залагати и за права српског народа у ФБиХ, који у појединим кантонима још није изборио ни конститутивност. 

 

Кандидат ДНС за посланика у ПС БиХ Драгана Беслаћ нагласила је да су садашње генерације заслужне за стварање Републике Српске, а да је на будућим генерацијама да је граде и чувају. 

 

„Имали смо ту привилегију да досањамо вишевјековни сан и створимо своју Републику Српску. Морамо бити паметни и мудри да је у будућности развијамо и јачамо. То ћемо успјети само ако сачувамо срж сваког друштва, а то је здрава породица, то је добро и квалитетно образовање и то је достојанствен живот. Имамо снаге, воље, жеље и знања да то и урадимо“. нагласила је Драгана Беслаћ. 

 

Кандидат ДНС за посланика у НС РС Дамир Ћопић поручио је да су на обје листе ДНС људи, којима се може вјеровати, јер су се већ доказали у својим професијама. 

 

„ДНС је свих ових година стрпљиво градио свој пут и бирао најбоље људе за најодговорније позиције. Ти људи су доказали да су дорасли сваком задатку и нема разлога да тако не буде и у будућности“, додао је Ћопић, захваливши лично на подршци младим људима. 

 

 

На крају, окупљенима се обратио и носилац листе за НС РС у Изборној јединици 3, први човјек ДНС у Бањој Луци Недељко Чубриловић, који је рекао да и у овој кампањи ДНС сасвим јасно показује да је потпуно другачији од свих других, јер своје идеје и намјере настоји да приближи што већем броју људи, кроз директан контакт и разговор, без препуцавања, свађа и подметања. 

 

„Ми смо политичка опција, која по најмање двије ствари разликује од свих других. Прва је та да никада нисмо учествовали у преносу надлежности са Републике Српске на ниво заједничких органа. Друго је наше стално настојање и заговарање саборности, јединства и међусобног уважавања“, рекао је Чубриловић, поручивши да ће ДНС наставити својим путем и даље, али да му је потребна већа подршка грађана, како би више могао да утиче на ствари, које су од важности за цијелу Републику Српску. 

 

Предсједник Чубриловић је позвао грађане да 7. октобра изађу на изборе и дају повјерење кандидатима ДНС, али и заједничким кандидатима за појединачне функције, односно Жељки Цвијановић за предсједника Републике Српске и Милораду Додику за члана Предсједништва БиХ. 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!