Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРИЈЕДОР-ПЕЋАНИ-ПАВИЋ: ДНС ИМА ДРУГАЧИЈУ РЕТОРИКУ ОД ОСТАЛИХ, ДОСТОЈАНСТВО И...

25 Септембар, 2018

У приједорском насељу Пећани, вечерас (25.09.2018.) је одржана предизборна трибина ДНС-а на којој је представљен програм странке и кандидати за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом ПС БиХ.

 

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић је новинарима уочи почетка трибине рекао  да је реторика појединих кандидата на овим изборима прешла границе толеранције и да сматра да  са тиме треба престати. 

 

Он је истакао да је демократско право људи  да бирају и да буду изабрани.

 

“Ми морамо рачунати да  би након избора требали  једни другима пружити руку и да би требали сви заједно након тога градити Републику Српску,а са овом реториком тешко да ћемо то моћи”, изјавио је Павић.

 

Он је додао да ДНС од када је настао има потпуно другачију реторику и једно достојанство и културу дијалога и да са пуним првом позива друге да се тако понашају.

 

” Зато одавде  из Приједора шаљем поруку свима- престаните се свађати, хајте заједно да градимо наш Приједор и нашу Републику Српску”, поручио је Павић.

 

 

Носилац листе кандидата ДНС-а за НС РС Душко Ивић, вечерас је у Приједору рекао да је сада потпуно увјерен да ће ДНС имати добар резултат 7. октобра јер посјећеност овој трибини ДНС-а то потврђује. "ДНС је јак у цијелој Републици а најважније је што је то странка града Приједора. Ако нас подржите Влада Републике Српске ће бити из  Приједора, глас за ДНС „иде“ у Приједор и то је јако важно. Подсјећам вас на потезе посланика ДНС-а у републичком Парламенту када се одлучивало о судбини Рудника „Љубија“. ДНС је тада био одлучан и сачувао око 2.000 радних мјеста“ рекао је Ивић. 

 

Од ове па све до 2022. године ДНС ће водити одговорну политику. ДНС не учествује у свађама јер у том случају трпе граћани, рекао је Ивић и позвао мјештане Пећана да изађу на изборе и дају подршку ДНС-у, који може, како је истакао  постати водећа  партија у Српској. 

 

Драгутин Родић, носилац листе кандидата за Представнички дом ПС БиХ вечерас је изјавио да је у фокусу  политике ДНС-а развој економије, заштита људских права, јаке локалне заједнице и јака Република Српска.

 

„Република Српска се брани у Сарајеву. Сви покушавају да умање значај Српске и зато често кажем да у Сарајеву морамо бранити Дејтон и да будемо легалисти. Морамо се борити да након избора створимо тим који никада неће дозволити да се умањи значај Републике Српске“ рекао је Родић и позвао своје суграћане да подрже листу ДНС-а на Општим изборима, седмог октобра.

 

Миленко Ђаковић, предсједник градског одбора ДНС-а Приједор, вечерас је рекао да је ДНС странка која је изникла из народа, странка која је са својим народом градила Приједор и Републику Српску. „ДНС је напунио 18 година и сада су пред странком тежи и захтјевнији задаци. Надамо се премијерској функцији када остваримо зацртани циљ. ДНС је странка која ствара и одговорно развија Српску и град Приједор. Када изађете 7. октобра на гласање, подржите кандидате ДНС-а“ рекао је Ђаковић.

 

Мирко Совиљ, кандидат ДНС-а за посланика у НС РС вечерас је рекао да је  ДНС  у периоду који је иза нас показао да може и хоће. Република Српска мора бити друштво знања. Млади људи морају имати могућност да покажу своје способности. ДНС има умјерену политику, има мјеста за све и сви су добро дошли. Очекујемо велико повјерење бирача“, рекао је Совиљ.

 

Слађана Радаковић, кандидат за посланика у НС РС вечерас је истакла да уз подршку ДНС-а, може много тога да се уради. „Морамо се борити да ову земљу учинимо бољом и привлачнијом. Акценат стављам на младе који су наша будућност. ДНС никада никога није изневјерио. ДНС је народна странка и ја желим да будем ваша жена из народа“ рекла је Радаковићева и позвала становнике овог приједорског градског насеља да подрже кандидате ДНС-а на октобарским изборима.

 

Славица Поповић, кандидат ДНС-а за посланика у НС РС је истакла да ће се, као љекар залагати за бољу здравствену заштиту. Подсјетила је на пројекат породичне медицине који је успјешно завршен и истакла да грађани данас имају  квалитетну здравствену заштиту и да је ДНС политичка партија која се бори за то. 
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!