Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КОСТАЈНИЦА-ПАВИЋ: ЦИЉ ДНС-а СИГУРНА БУДУЋНОСТ ГРАЂАНА И РЕГИЈА У РС

25 Септембар, 2018

Предсједник ДНС-а Марко Павић, вечерас (25.09.2018.) је у Костајници на предизборној трибини ДНС-а рекао да се у овом дијелу Српске сви добро познају те да је често био у овој општини и у добру и у злу са њеним грађанима, разговарао како би се боље живјело.

 

„Ми инсистирамо на јакој регији јер смо тако јачи. Сјетите се поплава, тада смо се, као комшије држали заједно и били подршка једни другима. Општине се повезују регијама. Костајница је погранична општина и треба јој инфраструктура да би се развијала“ рекао је Павић и изнио став ДНС-а да је циљ управо градња  и сигурна будућност свих грађана ове и осталих регија у РС.

 

Лидер ДНС-а је подсјетио на неке веома важне одлуке ДНС-а истучући да је ДНС поносан на њих.

 

„Све наше локалне заједнице, које водимо се успјешне као и руководици. Дакле, ми нисмо сви исти и не радимо сви исто. Желимо на одговорна мјеста поставити одговорне људе. Зашто је битно бирати ДНС, зато јер чувамо природне ресурсе, зато што нисмо дали Рудник „Љубију“, јер је то наша будућност. И зато морамо бити јединствени, јер нас веже иста мука, исти интерес, исте потребе. ДНС припада овој регији и припада вама. ДНС жели даље, жели будућност, жели ред, умјесто политиканства економију без које нам одлазе млади“ рекао је Павић и поручио да ДНС жели опоравити економију, запослити људе, сачувати природна богатства, не приватизовати их.

 

„Желимо да Република Српска буде најбоље мјесто за инвеститоре, да будемо препознатљиви да би нови људи, нови инвеститири дошли и тако отворили нова радна мјеста.  Поштујемо све оне који су стварали Републику Српску али желимо боље сутра и за нас и њихове потомке. Ми смо стварали са вама, били и у рату и у миру и зато заслужујемо ваше повјерење. Онакво повјерење какво имамо у цијелој Републици Српској“ рекао је Павић и додао да ће са указаним повјерењем ДНС  имати посланике, мјесто премијера и све то оправдати.

 

Предраг Пилиповић, предсједник Општинског одбора ДНС Костајница и кандидат за НС РС вечерас је рекао да предизборни скуп ДНС-а у Костајници показује снагу и јединство странке.
 „За нас у Костајници Приједор је центар свега. Костајници требају инвестиције и подршка са нивоа власти јер је географски веома атрактивна. У овом крају треба пољопривреда да се развија у складу са постојећим ресурсима. Овде су нам потребни инфраструктурни пројекти јер једино тако можемо доказати бригу за младе и зауставити њихов одлазак“ рекао је Пилиповић, рекавши да му је част што се нашао на листи и што је дио ДНС тима. ДНС гарантује боље сутра за Костајницу, поручио је он.

 

Носилац листе кандидата за НС РС за Душко Ивић  у Костајници је рекао да велика породица ДНС-а показује  своју снагу и у овој општини . „ Треба нам ваша подршка  јер желимо радити и градити, имамо идеје и визије. Знате како радимо и знате да смо се увијек борили за интерес наше регије. Борили смо се да Приједор постане град, да регија буде што јача и самим тим све ове општине које нас окружују“ рекао је  Ивић, истичући да регију Приједор треба још више оснажити и зато је ДНС-у потребна подршка бирача. ДНС, подсјетио је он, жели након октобарских избора 15 посланика који ће се још више залагати за економски развој РС.

 

„Желимо привући инвеститире јер је ово географски интересантна регија и њен потенцијал морамо искористити. За наредне четири године треба нам ваше повјерење како би доказали да умијемо и знамо како даље“ рекао је Ивић.

 

Драгутин Родић, носилац листе кандидата за Представнички дом у ПС БиХ, вечерас је у Костајници  рекао да овај скуп показује да ДНС ради и да се шири. „А мени Костајница буди сјећање и на стварање ДНС-а, када је стала раме уз раме да са нама гради странку. Листа за ниво бх. власти је пуна људи који могу да носе терет политика и одлука ДНС-а. Они и јесу снага која је потребна у Сарајеву. Они су људи који неће одустати ни од политике ни од принципа ДНС-а, а постоје три основне политике, јачање локалних заједница, стабилна БиХ у којој првенствено чувамо Републику Српску. На свим нивоима желимо јачати Републику Српску и зато је важно да бирате људе из ДНС у Сарајеву јер се Српска брани управо тамо“ рекао је Родић и додао да је БиХ веома компликовцана и комплексна и да је јако важно вратити уставне надлежности РС и БиХ.

 

„Желимо дејтонску БиХ  јер нам то нуди равноправност ентитета и конститутивност народа. Увијек ћемо се залагати за ентитетско гласање, за контитутивност српског народа у ФБиХ и БиХ. Зато је важно да бирате ДНС, да дате глас доказаним људима и доказаним политикама, које су произашле из народа. Наш циљ су два посланика на нивоу БиХ“ рекао је Родић.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!