Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„INSAJDER.IN“ – ПАВИЋ: НАРОД ТРАЖИ ЕКОНОМИЈУ, А НЕ ПОЛИТИКУ

25 Септембар, 2018

Предсједник ДНС-а Марко Павић каже да је више него задовољан досадашњим током кампање његове странке те да ДНС очекује најбољи изборни резултат у историји.

 

„ДНС се добро припремио за ове изборе, направили смо добар програм у чијој изради су учествовали изузетни стручњаци. Изабрали смо људе који могу носити тај програм и који могу преузети одговорност за развој Републике Српске и са таквим програмом и људима ушли смо у кампању. Пола кампање је прошло и ми смо изузетно задовољни с оним што смо видјели на терену“,  каже Павић за „Insajder.in“.

 

Наводећи да се на свим досадашњим трибинама и предизборним скуповима ДНС-а могла уочити велика подршка грађана политици и програмима те странке, Павић истиче да ДНС промовише мирољубиву политику, политику достојанства и истог таквог односа према другим политичким партијама, институцијама, али и према својим политичким противницима.

 

„Људи највише прихватају то што ДНС, иако има прошлост с којом се може поносити, више говори о будућности, о ономе шта намјеравамо да урадимо. О томе да су нам економија и запошљавање на првом мјесту. То грађани прихватају и свиђа им се то што ДНС има визију развоја Републике Српске, развоја наших локалних заједница. Само економија и визија развоја може ојачати привреду РС и тиме повећати запошљавање и спријечити одлазак наших људи у иностранство“, истиче Павић.

 

Он додаје и то да је током ове предизборне кампање постало примјетно да грађане све више интересују економске теме и начини на који се привредни живот и стандард становништва могу побољшати, а да тешке политичке приче и обећања, према његовим ријечима, падају у други план.

 

„Сви су себе изверзирали на неке политичке приче, офанзивну, нападачку реторику. ДНС се тиме ни раније није користио, а неће ни сада. За ове изборе је карактеристично то да се сада далеко више слуша економски дио програма него онај политички. Наша порука грађанима је да је дошло вријеме за престанак свађа и да  коначно почнемо да радимо. То је оно што грађани сада најбоље прихватају и то је важна промјена у односу грађана према предизборним кампањама“ ,поручује Павић.

 

Лидер ДНС-а, између осталог, тврди и то да његова политичка партија у својим редовима има људе који су способни да реализују бројне идеје и економске програме у смислу побољшања укупног привредног амбијента у Српској. Говорећи о изборним очекивањима, Павић је поновио да ДНС има јасне циљеве, а то су, како истиче, 107.000 освојених гласова, 15 посланика у Народној скупштини РС те два посланика у Парламенту БиХ.

 

„Исто тако, ми смо потписали коалициони споразум са нашим партнерима из СНСД-а и СП да подржимо појединачне кандидате, Жељку Цвијановић за предсједника РС и Милорада Додика за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске. Ми ћемо се држати оног што је потписано. Иначе, још у припреми кампање рекао сам да ће Бањалука, Бијељина и Романија бити три подручја на којима ће ДНС добити највише гласова. Послије пола пређене кампање остајем при истом мишљењу“,каже Павић.

 

На наше питање да ли ДНС и даље инсистира на томе да из његових редова дође нови предсједник Владе РС, Павић одговара потврдно.

 

„По споразуму који смо потписали с нашим коалиционим партнерима ДНС треба да добије премијера. Ја то заиста не бих превише наглашавао. Све је ствар договора након избора. Међутим, ми не можемо одустати од оног што смо потписали с нашим коалиционим партнерима. Мора постојати довољан број посланика, довољан број министара да би се могло адекватно управљати системом какав је Република Српска“, закључује Павић.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!