Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ГЛАС СРПСКЕ“ – ИНТЕРВЈУ – РОДИЋ: НЕ СВАЂАМО СЕ, НЕГО РАДИМО!

25 Септембар, 2018

ДНС је народна партија која води политику мира, аргумената и мирне реторике, а октобарске изборе дочекујемо никад јачи јер грађани РС знају да не учествујемо у свађама и оптужбама на политичкој сцени и радимо у правцу како да створимо бољу будућност, каже  носилац листе ДНС-а за Парламент БиХ Драгутин Родић. 

 

„Грађани су препознали основне циљеве ДНС-а као што су побољшање живота, развој економије, запошљавање и очување националних и јавних добара. ДНС има свијетлу прошлост и сигурно свјетлију будућност, нагласио је Родић у данашњем (25.09.2018.) интервју за „Глас Српске“.

 

На питање на који начин ДНС гарантује грађанима да ће испунити обећано, Родић истиче да је ДНС ушао у кампању са слоганом „Одговорно“ и то је далеко од отрцане фразе. „Најбољи примјер је град Приједор, који је упориште ДНС-а. Стрпљиво смо радили, градили, договарали се са грађанима, тако да данас имамо готово до сваког, па и најудаљенијег села асфалт, до хиљаде домаћинстава стигла је питка вода, град је носилац бројних сертификата и перјаница у многим процесима, како у области економије, запошљавања, инфраструктуре или културе. Мислим да боље гаранције од ове нема“, напомиње Родић.

 

Родић је убјеђен у остваривање циљева ДНС-а, а то је 15 посланика у Народној скупштини РС  и два мандата у Представничком дому Парламента БиХ, за шта је потребно више од 100.000 гласова, додајући да Демократски народни савез има огромну подршку од Требиња до Новог Града. Грађани су ДНС препознали као странку која се бори за њихове интересе. „Потребно је да збијемо своје редове јер наредне четири године ће бити пуне изазова и морамо приступити одговорно очувању РС“, рекао је Родић.

 

Будући да је био два мандата делегат у Дому народа, Родић намјерава да настави све започете активности. „Република Српска се брани у Сарајеву и први, па онда и сваки други мој потез биће у том правцу. Ту су активности на даљем европском путу РС и БиХ, који за ДНС нема алтернативу. Желимо да на том путу РС буде потпуно видљива и да механизам координације прати у потпуности уставно-правну структуру, каже Родић, додајући да компромис и консензус путеви за напредак.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!