Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР-ДОЊИ ПЕТРОВ ГАЈ:ДНС СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ПОЛИТИЧКУ СИГУРНОСТ, БЕЗБЈЕДНОСТ...

22 Септембар, 2018

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици  један Драгутин Родић је изјавио  вечерас (22.09.2018.) на предизборном скупу  у Доњем Петровом Гају  да је политика ДНС-а веома добро прихваћена у народу.

 

”Оно што је видљиво је да ДНС има широм Републике Српске од Невесиња до Новог Града велику подршку грађана и ово што се вечерас дешава у Доњем Петровом Гају то се дешава у свим општинама гдје ДНС представља своју политику”, рекао је Родић.

 

Он је додао та политика има четири основна стуба, гдје је на првом мјесту политика везана за локалне заједнице и томе ДНС даје највећи акценат.

 

”Сматрамо да се ту дешава живот и да је у центар локалног економског развоја, као и да се ту стварају претпоставке да наши грађани живе што боље”, рекао је Родић.
Он је додао  да се то не може отварити без друга два нивоа власти, а то је ентитетска власт и  ниво БиХ, те да је потребна  да добијемо што већа подршка грађана за Народну скуптштину Републике Српске и  Парламент БиХ да би се могли формирати извршни органи власти.

 

”Све то да кроз  одређене пројекте и већа финансијска средства помогнемо буџет у Приједору како бисмо остварили наше зацртане циљеве, а то су онда други наши приоритет као што је економија и запошљавање, која да и дошла до пуног изражаја морамо обебзбиједити политичку стабилност, безбиједност грађана и територије, да могу у миру развијати своје креативне способности и да у миру радити свој посао и обезбиједити услове за живот својим породицама”, рекао је Родић.

 

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици  један Душко Ивић је изјавио да је кампања негдје на половини и да се могу сумирати досадашње аквтиности те да  ДНС  има добру подршку на терену.

 

”Очекујемо да ћемо добити планирани број гласова и три директна мандата у Народној скупштини Републике Српске и да ћемо преузети одговорност за вођење Републике Српске и предсједника Владе из ДНС-а”, рекао је Ивић.

 

Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић је новинарима изјавио да је ДНС као странка најбољи примјер свог рада дефинисао овдје у Приједору.

 

”Овдје је урађено јако пуно инфраструктуре, свих објеката потребних грађанима, а у посљедње вријеме је изузетно повољна безбједносна ситуација у граду иако је ово најмултиетничкија средина у БиХ ”, изјавио  је Ђаковић.

 

Он је додао да је град у својим стратегијама и разговорима са политичким организацијама и невладиним сектором створио услове и амбијент да се може радити на развоју привреде.

 

”Пред Приједором је овог тренутка око 2000 радних мјеста, за једну фабрику смо положили камен темељац, наставићемо тако и даље јер је наш стратешки циљ да обезбијеимо нова радна мјеста за запошљавање наших младих људи и да то буде један од разлога  да млади не одлазе у иностранство већ да живе и раде у свом граду”, изјавио је Ђаковић.

 

Он је додао да су то стратешка питања на којима ДНС ради у врло сложеним економским  и политичким условима доказује да је могуће и у таквим условима развијати привреду.

 

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице један Душко Милетић поручио је мјештанима и овог мјеста и шире да дају свој глас ДНС-у.

 

”ДНС и послије избора остаје у нашим мјестима и гради своја села и град”, рекао је Милетић.

 

Он је истакао добру посјећеност трибина те да су грађани препознали да ДНС има програм и јасне циљеве како да побољша услове живота и на селу, и у граду, као и у Републици Српској.

 

Дијана Шобот, кандидат за посланика у НС РС је истакла да ДНС планира да као и до сада одговорно развија образовање, просвјету, здравство, школство.

 

„Само заједно ову земљу, нашу Републику можемо учинити бољом, јер имамо ресурсе и наравно квалитетне кадрове“, рекла је вечерас на предизборном скупу у Доњем Петровом Гају Слађана Радаковић, кандидат за посланика у НС РС. 
 

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!