Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КОЗАРСКА ДУБИЦА- БАЊАЦ: ПРОМОЦИЈА СЈЕДЕЋЕ ОДБОЈКЕ У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ...

21 Септембар, 2018

Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију “Мљечаница” у Козарској Дубици била је данас (21.09.2018) домаћин и промотер сједеће одбојке, коју су на адаптираном терену играли одбојкашки клубови инвалида “Бањалука” из Бањалуке и “Козара” из Приједора.

 

Предсједник Одбојкашког клуба инвалида “Козара” из Приједора  Миладин Цвијић рекао је да је ово први пут да се код нас промише инвалидски спорт, сједећа одбојка.
“Ми смо то данас учинили овдје, пред Бањом “Мљечаница”,за коју смо везани као корисници здравствених услуга као ратни војни инвалиди и ампутирци”, рекао је Цвијић.

 

Он је захвалио на подршци директору Болнице “Мљечаница” Драгану Брдару и додао да је важно промовисати инвалидски спорт.

 

Директор Болнице “Мљечаница” Драган Брдар изјавио је да та здравствена установа инвалидску популацију помаже, не само здравствено, већ да и на друге начине настоји обогатити њихов живот и учинити га садржајнијим.

 

“Окупили смо се данас да промовишемо сједећу одбојку и да покажемо да ови људи који су за неки начин здравствено хендикепирани могу да воде квалитетан живот као и ми други”, рекао је Брдар.

 

Он је изјавио да су обезбијеђена средства за реконструкцију кровне конструкције цијелог објекта болнице.

 

“У току је поступак избора извођача радова за санацију крова и кровне конструкције на цијелом комплексу здравствене установе, као и замјене столарије на другом спрату смјештајних капацитета”, рекао је Брдар новинарима.

 

Он је нагласио да је вриједност наведених радова 400.000 КМ без ПДВ, а да је новац обезбијеђен “захваљујући предсједнику ДНС-а Марку Павићу преко Владе Републике Српске”.

 

Брдар је подсјетио да је проблем дотрајалне кровне констукције препознат као примарни проблем Болнице “Мљечаница”.

 

“У наредном периоду овај пројекат ће нам пуно значити да спријечимо даље пропадање објекта”, нагласио је Брдар.

 

Смјештајни капацитети Специјалне болнице за физикалну терапију и медицину “Мљечаница” у Козарској Дубици су 147 кревета.

 

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац који је данас посјетио “Мљечаницу” како би подржао такмичење у сједећој одбојци рекао је да овај вид спорта треба помагати јер то утиче на квалит живота људима који имају специфичне недостатке.

 

“Прије свега сам овдје да подржим ову врсту акције, коју је покренула управа Бање “Мљечаница” у сарадњи са одбојкашким клубовима инвалида”, рекао је Бањац новинарима.

 

Он је нагласио да је Болница “Мљечаница” драгуљ, не само Козарске Дубице и приједорске регије, већ цијеле Републике Српске, а да је од директора те здравствене установе информисан да је расписан тендер за избођача радова на реконструкцији кровне конструкције и столарије у износу од око 450.000 КМ.

 

“У току ове и сљедеће године требали би радити на укидању или измјени прописа фонда здравственог осигурања Републике Српске који штете Специјалној болници “Мљечаница”, на основу којих је та установа ускраћена за средства у износу око 250.000 КМ”, рекао је Бањац.

 

Он је додао да Болница “Мљечаница” за сада функционише захваљујући залагању, раду и знању руководства установе.

 

“С друге стране, настојаћемо обезбједити средства за улагања у Специјалну болницу “Мљечаница”, које је најавио и предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар здравља и предсједница Владе Српске”. Очекујем да ће ова болница бити приоритет и да ће у санацију и изградњу новог блока болнице бити уложено шест до осам милиона КМ у наредне двије до три године”, рекао је Бањац новинарима.

 

“Задатак народних посланика је да напомињемо оне који су то рекли да то и остваре и мислим да ћемо у томе и успјети”, додао је Бањац.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!