Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР-ГОМЈЕНИЦА-ПАВИЋ: НА ПРВОМ МЈЕСТУ ЕКОНОМИЈА И ЗАПОШЉАВАЊЕ

19 Септембар, 2018

Предсједник ДНС-а Марко Павић, вечерас (19.09.2018.) је у Гомјеници код Приједора, на предизборној трибини рекао да је ово приградско насеље давно дало повјeрење ДНС-у те да се ДНС за ове изборе добро припремио.

 

И на овом предизборном скупу Павић је рекао да је у програму ДНС-а на првом мјесту економија и запошљавање. „Данас смо ударили камен темељац за нову фабрику у Приједору и убрзо ћемо још један. Створили смо повољну климу да се може инвестирати у Приједор и то је најважније. Зато морате дати глас ДНС-у који своју централу има у Приједору и који ће увијек слушати глас грађана. На другом мјесту програма ДНС-а је очување Републике Српске“ рекао је Павић и подсјетио на раније важне одлуке ДНС-а попут противљења укидања војске, против Резолуције о Сребреници.

 

„Никада нисмо били за пренос надлежности. Све ово су аргументи да се глас да Демократском народном савезу. И наравно, важно мјесто у нашем програму је брига о човјеку. ДНС је борац за РС и давно смо показали како се бори за РС и како се чувају њене вриједности. Поглед морамо усмјерити према будућности, напредовању технологијe, дјеци обезбједити будућност“ поручио је лидер ДНС-а рекавши да ДНС никада неће одустати од својих постулата који се тичу заштите природних богатстава Републике Српске.

 

„Послије ових избора предсједник Владе биће из редова ДНС-а. Подржите наш каолициони договор, наше заједничке кандидате,  а ДНС за НС и Представничким дом ПС БиХ“ позвао је предсједник ДНС-а вечерас мјештане Гомјенице.

 

Душко Ивић, носилац листе кандидата за НС РС je рекао да је ДНС у РС трећа странка по снази те да, уз помоћ грађана ДНС,на овим изборима  може бити једна од најјачих странака у Републици Српској.

 

„ДНС је одговорна странка, желимо бити осовина око које ће се наредних година окупљати друге странке. Желимо да јача приједорске регија. Већ сада у њој имамо значајне институције и установе и тако ћемо наставити, морамо бити административно заокружена регија. Сјетите се само проблема око рудника „Љубија“, око жеље других да га приватизују и да без посла оставе велики број радника, ми то нисмо дозволили“ рекао је Ивић рекавши да ДНС својим суграђанима жели економску сигурност и политичку стабилност те да су циљеви ДНС-а на октобарским изборима 107.000 гласова односно 15 посланичких мандата у републичком Парламенту и два посланичка мјеста у Представничком дому ПС БиХ. 

 

Носилац листе кандидата за Представнички дом ПС БиХ Драгутин Родић je подсјетио да су ово десети избори како ДНС долази у ово приградско насеље. „Одавно смо постали истомишљеници и имамо обострану подршку. Али подршка никада није довољна, треба више да учествујемо у власти како у РС тако и у БиХ. Потребно је да сви збијемо своје редове јер наредне четири године ће бити пуне изазова и морамо приступити одговорно ка очувању Републике Српске“ рекао је Родић додајући да је историја 20 вијека била историја голготе српског народа.

 

„Политика ДНС-а јесте да сачувамо РС у БиХ.  Без нашег јединства, без нашег утицаја на ствари у БиХ нећемо сачувати интерес српског народа“ рекао је Родић.

 

Мирко Совиљ, кандидат за посланика у НС РС , рекао је вечерас  да је ДНС, у протеклих 20 година показао да хоће и да може да ради у корист грађана. Не бавимо се другима, немамо времена, већ вријеме проводимо тако што  рјешавамо проблеме грађана. Програм нам је заснован на истини и реалним циљевима и потребама грађана, рекао је Совиљ, додајући да ДНС има реална очекивања и изразио увјерење да ће граћани овог дијале Приједора подржати  кандидате ДНС-а  на октобарским изборима. 

 

Дијана Шобот, кандидат за посланика у НС РС је истакла да ДНС планира да као и до сада одговорно развија образовање, просвјету, здравство, школство. „Приједор се често спомиње као примјер добре праксе, како  ДНС јача тако се развија и наш град“ рекла је Шоботова и додала да се ДНС залаже и за заштиту жена на раду.

 

Само заједно ову земљу, нашу Републику можемо учинити бољом, јер имамо ресурсе и наравно квалитетне кадрове, рекла је вечерас на предизборном скупу у овом приједорском насељу Слађана Радаковић, кандидат за посланика у НС РС, истакавши да ДНС никада није изневјерио своје гласаче јер је то странка која је изашла из народа и позвала окупљене да подрже листу кандидата ДНС-а и за НС РС и Представнички дом. 
 

НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!