Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ШИПОВО-ЧУБРИЛОВИЋ: ЈЕДИНО ЈЕ ДНС УВИЈЕК УЗ СВОЈ НАРОД

16 Септембар, 2018

Недељко Чубриловић, замјеник предсједника ДНС-а и носилац листе за НС РС, вечерас (16.09.2018.) је на предизборној трибини у Шипову рекао да су колеге ДНС-а у овој општини доказане у својој струци и прије политике. „ Научили су ме да се овде не долази паметовати већ да се долази чути која паметна ријеч, а то можете једино кад се увијек дружите са народом. У наше двије деценије постојања никада нисмо учествовали у преносу надлежности, једино ДНС никада није гласао против свога народа“ рекао је Чубриловић и рекао да ДНС сва питања рјешава компромисом и да, ко тако жели радити је добро дошао у ДНС.

 

„Желимо јединство свих и народа и политика, то је једини начин да млади не одлазе са ових простора. Основ за то је економија јер без ње нема будућности. Наших кандидата нема у жутој штампи, многи наши кандидати  су награђени и признати. Енергија на терену према ДНС-у је одлична и то треба преточити у изборни дан и зато бирајте наше кандидате јер ће они представљати РС и српски народ, поштујући страдале за ову Републику“ рекао је Чубриловић и позвао присутне да  гласају за најбоље, а то је ДНС.

 

Драгутин Родић, носилац листе за Представнички дом ПС БиХ, вечерас је у Шипову рекао да  ДНС у овој општини дјелује да каже како се ради а ради се тако што се договора са народом и те ставове преноси у институције БиХ. „Сви наши кадрови су квалитетни, спремни да своје знање уграде у политику. Ми морамо градити РС и базирати се на економију. Морамо јачати локалне заједнице јер се тамо остварује 95 одсто права грађана. Важан нам је ентитет и све то се брани на бх. нивоу“ рекао је Родић и подсјетио да ДНС у свом програму предност даје економији, запошљавању и јачању РС.

 

„ДНС је увијек радио и градио систем и наставиће са досадашњим нивоом права која су достигнута. Дакле, ни једно стечено прво нећемо умањити. Требају нам одговорни људи у Предсједништву БиХ, Савјету министара, Представничком вијећу и Дому народа.Садашња ситуација нам је показала колико је важно да имамо утицај на бх. институције. Као ДНС смо одговорни људи и све политике које се дешавају ћемо усаглашавати са ентитетом јер једино тако можемо сачувати Републику Српску, која је једна од највећих побједа српског народа у 20. вијеку“ рекао је Родић.

 

Он је поручио да се и данас морамо борити за глас српског народа у институцијама БиХ, за наш језик и писмо. „Ми морамо чувати наш народ и то је политика ДНС-а. Ми смо легалисти и желимо Дејтон у његовим оргиналним оквирима, не допуне, не тумачења, зато гласајте за ДНС који води одговорну политику“ поручио је Родић.

 

Драгољуб Вујковић, предсједник ОО ДНС Шипово и кандидат за НС РС, пренио је поздраве лидера ДНС-а Марка Павића који вечарас није присуствовао предизборној трибини ДНС-а у Шипову. „Као што знате ми нисмо у власти у овој локалној заједници.Ми смо овде опозиција јер нама није важна власт већ принцип. Желимо развој Шипова као и цијеле Републике Српске. У Шипову се тешко живи, млади одлазе и нема посла. Не смијемо дозволити да младе људе ико уцјењује“ рекао је Вујковић, додајући да желе искуства Приједора у привреди пренијети и у ову локалну заједницу. Он је позвао вечарас своје суграђане да на окторбарским изборим бирају оне који их неће изневјерити и којих се неће стидјети.

 

 

Радмила Коцић-Ћућић, кандидат за посланика у НС РС вечерас је поставила питања зашто гласати за ДНС и одмах одговорила да је у питању карактер људи из ДНС-а који се боре за свој крај. „ И зато што је посебна част слушати шта други људи причају о нашим кадровима, као што је просвјета гдје ја имам прилику да то чујем. Желимо квалитетан амбијент за све нас а првенствено за нашу дјецу. Желимо квалитетно образовање јер је то темељ будућности, у језику и у историји“ рекла је Коцић-Ћућић, додајући да људи из ДНС-а никада себе неће издати те желе радити на јединству и да једино тако можемо очувати Републику Српску.

 
 

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!