Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРЊАВОР-ПАВИЋ: ДНС ПРОПАГИРА ПОЛИТИКУ НАРОДА И БУДУЋНОСТИ

15 Септембар, 2018

На предизборниј трибини ДНС-а у општини Прњавор, која је одржана вечерас (15.09.2018.) предсједник ДНС-а Марко Павић је рекао да је ДНС ове године постао пунољетан и да странку сада чекају нове обавезе.

„Желимо да наша породица, наша Република Српска буде боља и желимо већи утицај. Свугдје су избори празник демократије а код нас то није случај. Ми смо другачији и у томе не учествујемо. Ми пропагирамо нормалан тон комуникације, политику народа и будућности. Желимо да поштујемо прошлост и ње се не стидимо. У прошлости смо били са својим народом, у одбрани, нападу и команди. Нисмо гласали никада за пренос надлежности. Гласали смо против укидања војске Републике Српске, гласали смо и против Резолуције о Сребреници“ рекао је Павић и подсјетио да људи из ДНС-a увијек дугорочније гледају, да други рачунају на заборав грађана те да су све општине које води ДНС позитивне и да је тако и са институцијама.

 

„Ми вјерујемо у људе, не говоримо без аргумената и језиком мржње, ми приступамо одговорно свему што радимо. Избори нас дочекују у атмосфери у којој власт на нивоу БиХ не функциониште. Желимо да сви нивои власти буду окренути према грађанима. Желимо да Срби буду конститутиван народ у ФБиХ. Овјде, код нас све институције функционишу, мада може и боље. ДНС нуди будућност. Прво мјесто дајемо економији јер без ње нема напретка, друго очувању Републике Српске. Знамо њену вриједност и никада је нећемо продати“ рекао је лидер ДНС-а поручивши да је могу распарчати само они који је нису градили. Подсјетио је да је програм ДНС обухватио све категорије грађана и да им ДНС увијек стоји на услузи.

 

„Циљ ДНС-а  на овим изборима је 107.000 гласова, 15 посланика у НС РС и два у Представничком дому ПС БиХ. Дакле, један из ваше регије и мислим да је то изводљиво. Гарантујемо да након четири године власти ДНС-а, РС може бити другачија и боља. Имамо право бирања прве функције јер желимо преузети Владу РС и узети мјесто премијера и предсједавајућег Савјета министара БиХ .Желимо напредак Републике Српске, имамо програм, имамо људе који су доказани на свим пољима и спремни да раде. Желимо да промјенимо општи амбијент“ порушио је вечерас Павић и рекао да је тако нешто потребно грађанима Српске и изразио увјерење да грађани знају да је вријеме показало да је ДНС у свим својим одлукама у прошлости био у праву и да се зато може вјеровати ДНС-у за будућност.

 

Дане Малешевић, носилац листе за НС РС, је рекао да вечарас на предизборној трибини ДНС-а у Прњавору да има трему јер је дошао у своје родно мјесто и да је то лијеп осјећај. „ДНС је стасао као странка и дошло је вријеме да се одмакнемо од трећег мјеста. Ми смо странка која је поникла из народа. Чврсто вјерујем да можемо бити друга странка у РС и већ сада незаобилазан фактор и знам да можемо боље“ рекао је Малешевић, додајући да је напоноснији када види да су његови ученици бољи од њега те да су данас напредни и веома успјешни.

 

„Зато нам је важно образовање јер је образовање темељ друштва и вјерујем да се уназад четири године, кроз посао који сам обављао видјела се политика ДНС-а. Уложили смо 92 милиона марака у објекте образовања,  а на овој регији око два и по милиона. Школа у Просјеку се ради. У том селу имамо позитиван наталитет а за демографска питања ДНС има посебан план. Српска је лијепо мјесто за живљење, само је вријеме да га додатно уредимо“ рекао је Малешевић и подсјетио да се посебно мора водити борба за чување ћирилице и српског језика , да то мора бити стална борба и да ДНС сигурно иде ка циљу од 100. 000 гласача. „Одговорно до побједе“ поручио је вечерас Малешевић у Прњавору.

 

Драгутин Родић, носилац листе за Представнички дoм ПС БиХ, је изјавио да оно што пропагира ДНС и лидер странке је да не будемо у облацима него да се увијек буде са народом и да се види јасно шта је то што људима треба. „Ми желимо јаке локалне заједнице јер се тамо рјешава 95 одсто права сваког човјека и ту се живот одвија. Међутим, 7.10. требамо размишљати о Републици Српској и БиХ. Мени је у срцу Република Српска и она мора бити заштићена на  БиХ нивоу. У последње четири године то није било лако јер смо живјели својеврсну блокаду два блока и нестабилну ситуацију“ рекао је Родић и додао се Српска чува кроз инстутуције БиХ. Подсјетио је да ДНС никада није преносио надлежности Српске на ниво БиХ и да је увјерен да је ДНС стасао за два директна мандата у Представничком дому ПС БиХ. Става је да ДНС мора бити бедем заштите Републике Српске јер стално постоје атаци на РС и да тога морамо бити свјесни. Зато је и позвао да грађани Прњавора бирају ДНС ,на јесењим изборима.
 

Драган Радић, предсједник Општинског одбора ДНС Прњавор и кандидат за посланика у НС РС вечерас је рекао да је одлучио је  да се кандидује на ове изборе јер има разлоге за то. „Представљамо политику заједништва која не може бити одвојена од друштва. Одлучио сам да се борим и зато сам бирао ДНС. Хоћу да се борим за нулту стопу ПДВ-а, стимулацију за породиље, националну пензију, за мајке са четворо и више дјеце. Ми смо нормални људи који живе са народом и зато 7. октобра биратје ДНС“ позвао је вечерас своје суграђане Радић.

 

Драгана Маринковић, кандидат за посланика у НС РС, је изјавила да је ДНС, у својим политикама препознао младе људе и дао им шансу. „Желим квалитетније друштво у којем ће још младих добити шансу, жељети остати и градити Српску заједно са нама и зато бирајте ДНС“ поручула је Маринковићева.

 

Јована Јунгић, кандидат за НС РС, вечерас је рекла да је она најмлађи кандидат за посланика у Републици Српској те да је бирала ДНС јер влада позитивна клима према младима..“Желим да допринесем да Српска буде боља за нас“ рекла је Јунгићева, додајући да се само одговорном политиком може направити боље друштво.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!