Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

СРБАЦ-ПАВИЋ: СА ДНС-ом НА ПУТ ПРОСПЕРИТЕТА И ЗДРАВЕ ЕКОНОМИЈЕ

14 Септембар, 2018

ДНС има добар програм и добре људе. Ми говоримо језиком народа и међу својим кандидатима желимо људе из народа који ће и након избора слушати народ, рекао је вечeрас (14.09.2018.) на предизборној трибини ДНС-а у  Српцу, Марко Павић, предсједник ДНС-а, који је истакао да ДНС жели дијалог, аргументе, знање. „Ми желимо да радимо, јер смо изабрали свој, трећи пут, пут просперитета и економије, јер желимо квалитетнији живот грађана и њихови приоритети су наши. Поносни смо на наше одлуке, гледамо напријед јер желимо градити. Наше поруке из прошлости су биле народне и увијек ће такве бити“ подсјетио је Павић наводећи ставове ДНС-а у вези укидања војске, када је ДНС био против, и других важних одлука а никако на  штету Републике Српске.

 

„Предузећа која воде људи из ДНС-а су позитивна предузећа јер на њихово чело стављамо одговорне људе. Гласајте за ДНС и видјећете колико пријатеља Република Српска има. Примјер је Приједор, то је политика ДНС-а у корист грађана. Ми имамо јасне ставове и потпуно смо опредјељени. Хоћемо у ЕУ, у НАТО, спрам одлуке Србије, нећемо границу на Дрини. Хоћемо економију на првом мјесту, јер без тога нема развоја“ рекао је Павић, подсјећајући да је окосница програма ДНС-а очување природних ресурсе и да се ДНС бори за власт јер жели радити послове за које је странка дала обећање.

 

„Желимо преузети одговорност, окренути се народу и привреди, гледати напријед. Кадрова ДНС-а нема у аферама и зато нам треба ваше повјерење. Желимо побољшати  стандард грађана, радити на економији и запошљавању као приоритетима. Имамо добре кадрове, добре програме, лијепу прошлост и визију у будућност, па зашто не у ДНС“ био је категоричан Павић и истакао да ДНС жели квалитетне људе и на нивоу БиХ јер је неопходно да они буду дио политика ДНС-а. „Желимо посланике на свим нивоима јер једино тако можемо директно утицати на процесе. ДНС ће вам повјерење вратити као и до сада. Радимо на добробит грађана“ поручио је Павић окупљеним грађанима Српца, члановима и симпатизерима ДНС-а ове општине на преизборном скупу.

 

Дане Малешевић, носилац листе за НС РС ИЈ два, вечерас је рекао да пред ДНС-ом предстоји одговоран посао до 7. 10 а још одговорнији након избора. ДНС је, по његовим ријечима понудио спој младости и искуства и зато се вјерује овој листи „Политику сматрамо веома одговорно и зато изборе не доживљавамо олако нити пред вас стајемо од избора до избора. Ми нудимо рад. Као министар просвјете успио сам утицати на бројне процесе и имамо на што бити поноси, јер реформу смо почели и она ће још да траје“ рекао је Малешевић, додајући да су у мандату реконстрисане 34 школе, седам средњих школа и донесено 12 законских рјешења, као и нека потпуно нова: Закон о култури и Закон о знаковном језику.Малешевић је пожелио да осми октобар ДНС дочека у побједничком руху, са до 15 мандата у НС РС и два директна мандата у Представничком дому ПС БиХ.

 

 

Драгутин Родић, носилац листе за Представнички дом ПС БиХ, вечерас се захвалио Драгану Јокићу, који је за три мјесеца направио респектабилан ДНС у Српцу,  који је доказ јединства.

 

„Седмог октобра требате донијети веома важну одлуку, коме ћете дати глас да води Републику Српску. У наредне четири године ће се дешавати судбоносне ствари и зато тога дана  донесите одлуку и бирајте ДНС. Подсјећавам вас да смо кроз 20 вијек много страдали  а једина побједа у 20. вијеку је Република Српска“ рекао је Родић истичући да Српска треба бити напреднија, економски снажнија да морамо чувати Републику Српску, обезбједити владавину права. „Економија важан стуб и природни ресурси и наравно социјална политика. Свугдје имамо људе и они су наша највећа вриједност и гаранција да никада неће одустати од политика ДНС-а“ рекао је Родић и поручио да Српску треба бранити у Сарајеву али кроз институције.

 

Драган Јокић, предсједник  Општинског одбора ДНС Србац вечарас је подсјетио да је ДНС у Српцу прије три мјесеца  распутио овај Општински одбор и формирао Повјереништво. „Тим смо саставили од младих и искусних људи. Једна смо складна цјелина и хвала свима, заиста смо имали пуно посла. Желимо здрав ДНС. Желимо кроз Мјесне одборе изградити јаку инфраструктуру. Трудимо се бити активни и друштвено одговорни тако гдје је грађанима потребно и уз подршку нашег министра Данета Малешевића“ рекао је Јокић, додајући да су веома кратком времену ријешили запослење пет младих људи, што је примарни циљ ДНС-а.

 

Он је оцјенио да је сада сасвим сигуран да је ДНС странка која има перспективу, странка која је одговорна и даје конкретна рјешења на бројна питања. „Зато, бирајте одговорно јер тиме бирате конкретно“ поручио је Јокић.

 

Далиборка Тривунић-Лакић, кандидат ДНС-а Србац за НС РС, вечерас је рекла да је, као самохрана мајка, препознала политику ДНС-а која нуди прилику сваком младом образованом човјеку. „То је политика која гради економију и диже животни стандард, политика која враћа достојанство човјеку“ рекла је Тривуновић-Лакић.
 „У ДНС-у сам  препознао снагу, вољу и жељу да се ради, али и шансу да радим и зато нам дајте глас, нећете погријешити“ поручио је вечерас Дејан Јовић, кандидат за НС РС.

 

Зора Станић-Вукобрад, кандидат за Представнички дом ПС БиХ, је рекла да је здравље важан сегмент друштва и да је препознала да је ДНС овај сегмент ставио на веома значајно мјесто. „ДНС је ове политике веома добро обрадио, као и спорт. Као здравстевни радник видим потребу побољшања тог сегмента у друштву. ДНС је мирољубива странка, спремна за дијалог и бори се за природне ресурсе на добробит грађана. ДНС је политика народа“ рекла је Станић-Вукобрад.
 

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!