Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„INSAJDER.IN“ – ИНТЕРВЈУ- ПАВИЋ: ПРЕМИЈЕР РС ТРЕБА ДА БУДЕ ИЗ ДНС-А И ДА ЈЕ ИЗ...

14 Септембар, 2018

“Предсједник Владе је једна врло сложена и тешка функција, али ДНС има људе који је могу обављати. То треба да је неко средњих година, млађи али већ искусан и доказан. Потребно је да је кандидат за ту функцију осјетио привреду. Како каже народ да би био предсједник Владе мораш потписати бар један завршни рачун, односно мора се потписати више. Ми имамо такве људи који су се сусретали са конкретним проблемима. С обзиром на то да смо ми економију и запошљавање ставили на прво мјесто у нашем програму логично је да би на чело Владе Републике Српске требало да дође човјек којем ће у фокусу бити управо економија” предсједник ДНС-а Марко Павић у данашњем (14.09.2018.) интервјуу за „Insajder.in“

 

На питање како „стоји“ ДНС, предсједник Павић је рекао да ДНС „стоји“ одлично. Анкете које објављују поједине странке, поједини портали, невладине организације су све усмјерене да повећају рејтинг тим странкама, а умање другим.

 

„Ми се не бавимо тиме, ми знамо стање на терену јер смо са грађанима. Рејтинг ДНС-а никада није био бољи у овом дијелу изборне кампање, никада нисмо боље „стајали“.Због тога очекујемо најбоље резултате од оснивања странке. Када би неко урадио реалну анкету то би се показало. Ми не очекујемо да ће се то десити до избора. На изборима ће се све показати. ДНС  ће тада показати своју снагу“, истиче Павић.

 

Демократски народни савез очекује да ће остварити  резултат и очекује функцију предсједника Владе, како је и  потписано споразумом са нашим партнерима,у којем стоји да остале функције, међу којима је и предсједник Владе РС бира странка која послије СНСД оствари највољи изборни резултат, каже Павић, додајући да предсједнику Владе РС треба омогућити више слободе, треба му подршка и учинити га одговорним за потезе које вуче Влада Републике Српске.

 

Порука бирачима ДНС-а је широко постављена, али и значи много- ОДГОВОРНО. 

 

„Одговорно према Републици Српској, одговорно према грађанима, одговорно према економији, одговорно према свим категоријама нашег становништва. Ми и сада имамо добре прописе, али нам недостаје одговорност да реализујемо те прописе. Управо из тог разлога смо ми ставили одговорно да би се на свим нивоима одговорност поправила, да би људи своје функције вршили одговорно, а када их тако врше, онда је успјех сасвим загарантован“, каже Павић.

 

ДНС води своју политику, политику која је умјерена, која је за консензус и договор, не сматрамо да галамом може да се постигне нешто, једноставно смо за то да се аргументима може разговарати, напомиње Павић.

 

На питање шта грађани очекују послије осмог октобра, Павић је сигуран у веће учешћа ДНС-а у власти, а то ће значити и већи утицај грађана на доношење одлука. Надам се да ће након избора, а што је и најважније, наш поглед, коначно, бити усмјерен напријед! Да се нећемо више враћати у прошлост, да нећемо тражити мане и грешке из прошлости, него да ћемо се окренути будућности и да ћемо генерацијама које долазе широм отворити врата, напомиње Павић.

 

Комплетан интервју може се погледати на линку, у рубрици Press cliping!
 

Нешић: Без гаранција нема повратка држављана БиХ из Сирије и...

Министар безбједности у Савету министара БиХ...

7 Јун, 2023
Нешић: Улагање у безбједносни сектор и полицијске службенике...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић...

6 Јун, 2023
Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!