Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ДЦ“ МАГАЗИН – ИНТЕРВЈУ – ПОПОВИЋ: ЕКОНОМИЈА НА ПРВОМ МЈЕСТУ

14 Септембар, 2018

Одговорни према себи и будућим генерацијама којима требамо да омогућимо услове за достојанствен живот у својој земљи. То је моја лична и визија ДНС-а.

 

„Ови избори заиста могу да се посматрају као преломни тренутак, послије којег наше друштво треба да крене узлазном путањом, како на политичком, тако и на привредном и економском плану. Вјерујем да ће грађани на изборима наградити наш дугогодишњи рад за бољу Републику Српску и бољи живот грађана“, рекао је у интервју за „ДЦ“ магазин Ђорђе Поповић, члан Главног одбора ДНС-а и носилац листе ДНС за Народну скупштину РС.

 

Како бисте оценили политичку ситуацију у Српској и у БиХ?

У свим транзиционим друштвима, па тако и код нас, политичка ситуација је у стању перманентне напетости. У Републици Српској и БиХ тензије су сада додатно наглашене због предстојећих општих избора које многи оцјењују као најважније у постдејтонској ери. Очигледно је да у БиХ многе ствари не функционишу, дошло се до зида, а грађани су на ивици стрпљења у ишчекивању бољег живота у овој земљи. У том смислу, ови избори заиста могу да се посматрају као преломни тренутак, послије којег наше друштво треба да крене узлазном путањом, како на политичком, тако и на привредном и економском плану. Дошло је вријеме да политика и политичари преузму пуну одговорност, да се постигне општи политички консензус чији минимални заједнички именитељи треба да буду, прије свега - мир, стабилност и бољи живот грађана.

 

Какав резултат очекујете на октобарским изборима?

Очекујем да ће грађани бирати озбиљне и одговорне људе који су спремни да воде одговорну политику с циљем остварења поменутих циљева. ДНС је једина странка у Републици Српској која је у претходним годинама стриктно и досљедно спроводила такву политику. Вјерујем да ће грађани на изборима наградити наш дугогодишњи рад за бољу Републику Српску и бољи живот грађана. Због тога сам сигуран да ће ДНС остварити зацртани циљ - више од 100.000 гласова, односно 12 до 15 мандата у Народној скупштини Републике Српске, и најмање два директна манадата у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. То би требало да нам донесе кључну улогу у формирању будуће власти у РС и на нивоу БиХ, чиме ће ДНС добити могућност да знатно више него раније утиче на свеукупне друштвене процесе.

 

Шта нудите бирачима и шта они препознају као вашу највећу вредност?

Предизборни слоган ДНС гласи - Одговорно, према грађанима, према младима, према националним интересима, природним ресурсима, према будућности и будућним генерацијама. Као што сам већ нагласио, ДНС је постао препознатљив по таквој политици. Глас за ДНС је глас за озбиљне људе који су спремни да преузму одговорност за оно што раде, да се одговорно односе према потребама грађана и друштву којим управљају, да буду сервис грађана. Наш предсједник Марко Павић често говори да ДНС до сада није имао довољно политичког капацитета да реализује све своје програмске циљеве. Са очекиваним добрим резултатом на октобарским изборима, политички капацитет ДНС-а ће бити знатно увећан, а то аутомтаски значи напредак Републике Српске.


Каква је ваша визија Републике Српске?

Мир и стабилност, уз очување виталних интереса Републике Српске. Економски просперитет, више посла за све грађане и боље зараде. Да будемо отворени према свијету али свјесни себе и својих вриједности. Одговорни према себи и будућим генерацијама којима требамо да омогућимо услове за достојанствен живот у својој земљи. То је моја лична и визија ДНС-а.

 

Има ли ваша странка довољно стручног и искусног кадра који могу да изнесу такву визију?

Свједоци смо да ДНС-у свакодневно приступа велики број нових чланова. Углавном су то млади, образовани и успјешни људи који желе своје знање и енергију да уложе у изградњу бољег и праведнијег друштва у Републици Српској и БиХ. Исто тако, ДНС има и доста искусних политичара и стручњака који на квалитетан начин могу да одговоре на свим захтјевима модерног друштва. Жаргонски речено, ДНС представља квалитетан спој младости и искуства, што је увијек добитна комбинација.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!