Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

МИЛИЋИ – ТРНИНИЋ: СТАЦИОНАРНИ РАДАРИ КОНТРОЛИШУ БРЗИНУ ВОЗИЛА

27 Август, 2018

У Милићима ће од данас (27.08.2018.) аутоматску контролу брзине кретања возила обављати стационарни радари у које је Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске уложила око 150.000 КМ, рекао је директор ове агенције Милија Радовић.

 

Радари у Милићима функционисаће у насељу Дубнички мост и у Улици цара Душана. 

 

Свечаности поводом пуштања у употребу опреме присуствовали су министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, народни посланик Радован Вишковић, начелник општине Момир Лазаревић и предсједник Скупштине општине Бранислав Новаковић. 

 

Радовић је рекао новинарима да су постављени стационарни радари за аутоматску контролу и документовање саобраћајних прекршаја са три кућишта на двије локације у Милићима и једној у Зворнику, у улицама гдје је ранијих година забиљежен велики број саобраћајних незгода. 

 

Он је објаснио да су средства за ову инвестицију обезбијеђена из "Фонда-02", која по Закону о обавезним осигурањима у саобраћају друштва за осигурање и филијале друштава за осигурање од ауто-одговорности уплаћују на рачун јавних прихода Српске за реализацију пројекта унапређења безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске. 

 

"Брзина је, осим алкохола, један од најчешћих узрока саобраћајних незгода на путевима Републике Српске. Вјерујемо се да ће овај и слични системи, координисани од Министарства унутрашњих послова допринијети већем нивоу безбједности саобраћаја на путевима Српске", рекао је Радовић. 

 

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је новинарима да су Милићи прва општина у Републици Српској која је ушла у овај програм, изражавајући увјерење да ће Агенција зе безбједност саобраћаја наставити са овим активностима. 

 

"Овдје смо поставили три кућишта и једну камеру и убијеђен сам да ће имати резултата и скренути пажњу несавјесним возачима и утицати на њих да, ако већ нису довољно савјесни да сами поштују прописе, морају постојати, сем едукативних и превентивних и репресивне мјере", рекао је Трнинић. 

 

Народни посланик Радован Вишковић истакао је добру сарадњу општине Милићи са ресорним Министарством и агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске. 

 

"Ми смо оцијенили да су то двије неуралгиче тачке на подручју наше општине, а имали смо и примједбе становника да се овдје, поготово у ноћним часовима, брже вози, те смо одлучили да то на овај начин санкционишемо", рекао је Вишковић. 

 

Гојко Везмер, представик београдске фирме "МРГ" која је испручилац опреме, рекао је да је ријеч о најсавременијим уређајима у свијету, у домену аутоматске контроле саобраћајних прекршаја. 

 

"То је битно за Министарство унутрашњих послова, као крајњег корисника, јер тиме иде у корак са најразвијенијим земљама у Европи и свијету. Важно је и за становнике да имају поуздану технологију, која омогућава једнак однос према свим возачима", рекао је Везмер. 
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!