Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПАВИЋ: ОЧЕКУЈЕМ НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ ДНС-а НА ИЗБОРИМА ОД ЊЕНОГ ПОСТОЈАЊА

25 Август, 2018

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас (25.08.2018.) у Трнову да на предстојећим општим изборима у октобру очекује најбоље резултате ДНС-а од њеног постанка, а посебно у Сарајевско-романијској регији, Бањалуци и Бијељини.

 

"То су три средине гдје ћемо добити знатно више гласова него до сада. Имаћемо више од 107.000 гласова, колико смо планирали, 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске и два посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ", изјавио је Павић новинарима на скупу чланова и симпатизера ДНС-а. 

 

Павић каже да тиме ДНС постаје одлучујући фактор у формирању власти и одлучивању на нивоу Републике Српске, а врло значајан фактор на нивоу БиХ. 

 

"Према коалиционом договору, можемо да бирамо између предсједника Владе Републике Српске и предсједавајућег Савјета министара БиХ. Са таквим функцијама ДНС ће још више да ојача и учврсти своје позиције", сматра Павић. 

 

Он сматра да ће ДНС у Сарајевско-романијској регији "добити људе који ће да вуку ову странку у будућност" и очекује да ће наредне године да буду године ДНС-а. 

 

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на предстојећим изборима Ненад Нешић рекао је да грађани Сарајевско-романијске регије препознају ДНС и његову умјерену политику, снагу странке и њену разумну политику. 

 

"Очекујемо историјски успјех на изборима у Сарајевско-романијској регији - по једног директног посланика за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ", рекао је Нешић и додао да ће ДНС након избора имати активнију улогу у власти Републике Српске. 

 

Према његовим ријечима, ДНС Сарајевско-романијске регије, у складу са коалиционим споразумом, подржава Милорада Додика за члана Пресједништва БиХ из Републике Српске и Жељку Цвијановић за предсједника Републике Српске. 

 

Функционер ДНС-а Александар Главаш рекао је да је листа ДНС-а у Сарајевско-романијској регији спој младости и искуства, политички непотрошених људи, са жељом да се докажу, прије свега у својој локалној заједници, а онда и у институцијама Републике Српске и БиХ.

 

Павић је присуствовао и радном састанку Општинског одбор ДНС-а Пале,  а након тога заједно са потпредсједницима ДНС-а, посланицима ДНС-а у Народној скупштини РС, министром у Влади РС дружењу са бројним члановима ДНС-а Источно Сарајево. 

 

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је да су, вјероватно, у доношењу забране уласка у БиХ руском писцу Захару Прилепину учествовали сви министри у Савјету министара из Савеза за промјене.

 

Павић је рекао да сада перу руке од тога, јер знају да је то негативно. 

 

Према његовим ријечима, власт на нивоу БиХ већ дуже времена не обавља посао за који је уставом надлежна. 

 

"Зато једва чекам изборе да промјенимо власт на нивоу БиХ и да БиХ врши дужности које су јој повјерене Анексом 4 Дејтонског споразума", рекао је Павић. 

 

Он је истакао да је ДНС увијек против било каквих санкција – да ли појединцу, фирмама или било коме другом и да је против било каквих забрана. 

 

"Ако ми не дозволимо да човјек може слободно да изрази своју вољу, какву то онда ми демократију гајимо и кога то хоћемо", упитао је Павић.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!