Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КОЗАРСКА ДУБИЦА-БАЊАЦ-НЕШИЋ: УСКОРО ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ МОСТА НА ПУТУ ПРЕМА...

20 Август, 2018

У Козарској Дубици ће данас (20. 08.2018.) почети припремни радови за изградњу моста оштећеног у мартовским поплавама у мјесту Божићи на регионалном путу према Моштаници, најавио је у петак (17.08.2018.) директор предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић.

 

Коначно рјешење овог вишемјесечног проблема очекују мјештани шест села која гравитирају овом подручју, али и бројни излетници, који посјећују Манастир Моштаница. 

 

Предрачунска вриједност радова је око 250.000 КМ, а она обухвата уређење корита шездесетак метара да не би било нових оштећења, изградњу моста, изградњу бајпаса и санацију коловоза, са сваке стране моста у дужини од 150 метара. 

 

Нешић је рекао да ће предузеће "Путеви Републике Српске" прво радити помоћну саобраћајницу да би се могло приступити радовима на мосту. 

 

"Очекујемо у наредних 45 дана да ћемо у потпуности обновити ову путну комуникацију", рекао је Нешић, који је локацију у Божићима гдје је оштећени мост посјетио у петак (17.08.2018.), на позив посланика у Народној скупштини Републике Српске Дарка Бањца. 

 

Бањац је рекао да је ову тему покренуо у оквиру посланичког питања у Народној скупштини, те да је захтјев за рјешавање проблема надлежним институцијама упутила и локална заједница. 

 

"Пројекат је, према мојим информацијама, завршен. Овај пут пуно значи за грађане, посебно оне који живе у селима уз овај регионални пут", истакао је Бањац и изразио наду да ће градња моста почети у року од десетак дана. 

 

Он је нагласио да је ово један од пројекта који треба да буду реализовани у Козарској Дубици у оквиру цјелокупног пројекта од два милиона КМ, Владе Републике Српске, али и одређених агенција, односно "Путева Републике Српске", јединице за координацију, Министарства пољопривреде и других. 

 

Након урушавања моста у Божићима, општина Козарска Дубица ступила је  у контакт са српским пуком Оружаних снага БиХ, које су као привремено рјешење поставили понтонски мост. 

 

Нови мост ће бити бољи него претходни и имаће већу пропусну моћ, што ће спријечити плављење домаћинстава у близини за вријеме обилних падавина, што се раније често дешавало.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!