Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обавеза!

31 Мај, 2024

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава БиХ и од његовог тумача претворио се у уставотворца. Волио бих да наведу одредбу Устава БиХ која каже да су облигациони односи надлежност БиХ. Данашња одлука је наставак доношења одлука којима се стопирају развони пројекти у Републици Српској и настоји јој се отети државна имовина'', ово је рекао предсједник ДНС-а Ненад Нешић коментаришићу данашње одлуке Уставног суда БиХ које се односе на државну имовину Републике Српске.

 

''Анекс II (Споразум о линији разграничења између ентитета и односним питањима), Анекс IV (Устав БиХ) и Aнекса VIII дефинишу да својински и облигациони односи, а тиме и рјешавање питања имовине, припадају надлежности ентитета. По којем то основу Брчко може књижити државну имовину и распогалати јавним добрима, а то исто ради и ФБиХ, док се Републици Српској отима државна имовина!?'', подвлачи Нешић.

 

Предсједник ДНС-а мишљења је да је Уставни суд БиХ највећи генератор криза у БиХ и да ће се онима који га користе као инструмент за дерогирање Дејтонског мировног споразума све вратити као бумеранг.

 

''Јасно је зашто се тако грчевито боре за останак страних судија и апсолутну контролу Уставног суда. Овакав накарадни суд не штити Устав него им је алат за централизацију и унитаризацију.Но, требају знати да све ово што раде не раде Републици Српској него БиХ. Република Српска ће заштитити свој Устав и своју имовину, али БиХ нема ко да заштити од неразумних бошњачких политичара. Када гажење права постане правило, отпор постаје обавеза!'', поручио је Нешић.

 

Доказ колико се Уставни суд БиХ поставио изнад Устава јесте и чињеница да је измјенама Правила прекршио одредбу Устава БиХ која каже да судијама престаје мандат с навршених 70 година живота.

 

''Својим Правилима оно си рекли да то не важи и да неко може бити судија и након навршених 70 година. Па има ли флагрантнијег кршења Устава БиХ од овог!?'', упитао је Нешић.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!