Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је политика изградње БиХ

25 Јануар, 2024

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није добро што странци покушавају опструисати договор из Лакташа, умјесто да подрже унутрашњи дијалог и тражење рјешења која ће водити ка испуњењу 14 приоритета и отварању преговора са ЕУ.

 

''Нико од нас који живимо овдје не може боље знати шта је добро и одрживо рјешење за ову земљу, нормализацију односа, стабилизацију прилика и напредак. Вријеме је показало да су сва наметнута рјешења у прошлости била камен спотицања и проблема, док су се добрим и одрживим показала она која су постигнута унутрашњим договором. Добронамјерне и пријатељске сугестије, првенствено од ЕУ, увијек су добродошле, али је неприхватљиво рушење договора и напретка зарад туђих интереса'', казао је Нешић.

 

Понекад се, додаје он, стиче утисак да страни фактори у БиХ не желе нормализацију односа и њен напредак.

 

''Цијену плаћају грађани и наша дјеца која постају јефтина радна снага у свијету. Зато се данас политички патриотизам и одговорност показују тим да своју судбину узмемо у своје руке и покушамо направити друштво у којем ће сви бити задовољни и у којем ће свако моћи рећи да живи пристојно. Јако је значајно да направимо искорак у испуњавању 14 приоритета јер то отвара и нову економску перспективу за земљу. Отварање преговора са ЕУ побољшава стопу запослености и води ка владавини права – једнакости пред законом, а то жели свако ко овдје живи'', поручио је Нешић.

 

Боље је, каже он, годину дана разговарати унутар БиХ и постићи рјешење којим су сви задовољни, него прихватити наметања и мјешаља споља која увијек дестабилизују земљу.

 

''Унутрашњи разговори и изградња повјерења немају алтернативу. БиХ је прије свега зона интереса оних који живе у њој. Наметање је политика нестанка БиХ а договор је политика изградње БиХ. И то треба дa имају на уму и они који намећу а посебно они који на наметање пристају."

 

"Позивам партнере из Тројке да остану при постигнутим договорима. Они треба да служе свом народу а не онима који се тим народом служе онда када преко његових леђа желе остварити своје интересе" - истакао је Ненад Нешић.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!