Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Републике Српске...

21 Новембар, 2023

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Републике Српске двадесет и осму годишњицу од потписивања Дејтонског мировног споразума:

 

Република Српска је најљепша и највећа тековина српског народа у прошлом вијеку. Она је израз воље српског народа да остане свој на своме, да сачува своја огњишта и да она остану у насљеђе будућим генерацијама. Таква праведна борба и исконска потреба за самоодржањем једног народа, доживјела је на данашњи дан 1995. године и међународно признање. 

 

Република Српска је у Дејтону верификована као државотворан ентитет, а српском народу је враћена узурпирана конститутивност унутар БиХ.

 

Протеклих 28 година иза нас биле су пуне изазова и покушаја дерогације уставне позиције Републике Српске. Некада смо их успијевали одбранити, а некада нисмо. Некада смо били сложни и одлучни, а некада подјељени и слаби. И наши успјеси и наше грешке треба да нам буду наук да само окупљени око Републике Српске и њених интереса, без личних и партијских сујета и слабости, можемо рачунати да у очи можемо погледати будућим покољењима. Расијани, подијељени, калкулишући личним, партијским и страним интересима, радимо против наше дјеце. Зато, имамо само један избор – да се окупљамо око Републике Српске као светионика који градимо и развијамо јер, без тог светионика, нико смо и ништа и нестаћемо с првом олујом.

 

Дејтонски мировни споразум никада није био препрека за напредак БиХ. Такву матрицу користе они који ни 28 година касније нису одустали од централистичке и унитарне БиХ. Само БиХ два равноправна државотворна ентитета и три конститутивна народа има стабилну будућност. Што прије схвате да је дух народа несаломив, да је узалуд потрошено 28 година на покушаје девастације Дејтонског споразума, то ћемо прије кренути напријед. 

 

  

ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
Нешић: Нисам увриједио жртве злочина у Сребреници...

Нисам ја увриједио жртве злочина у Сребреници,...

23 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!