Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: Српска ће се знати позиционирати и у новонасталим политичким околностима...

20 Октобар, 2023

''Искрено се надам да Денис Звиздић не говори у име Тројке када тврди да Тројка неће прихватити да стране судије оду из Уставног суда и да их бира било ко сем предсједника Европског суда за људска права. То у преводу значи да БиХ неће никада постати чланица ЕУ и да БиХ остаје без јединог кохезионог фактора. Звиздић, сигуран сам, зна за став Европске комисије да чланства у ЕУ нема са страним судијама у Уставном суду и ОХР-ом, а вјерујем да је прочитао и мишљење Венецијанске комисије која такоже јасно наводи да је улога ОХР-а превазиђена и да је неопходно замијенити стране судије.''

 

Ово је изјавио предсједник ДНС-а Ненад Нешић коментаришући Звиздићеву изјаву у којој резолутно одбија замјену страних судија домаћим.

 

 ''Ако је Тројка одлучила да скрене с европског пута и не жели БиХ у ЕУ, коректно је да су то рекли јер онда нема разлога да испуњавамо ни остале европске приоритете пошто циљ БиХ није ЕУ. Само онда то требају отворено да кажу и својим грађанима и да изнесу аргументацију зашто БиХ не жели у ЕУ'', каже Нешић.

 

Он истиче да се нада да и у ФБиХ постоје проевропске политичке снаге, које не желе гетоизацију, те да ће политика рушења пута ка ЕУ бити санкционисана од бирача у ФБиХ.

 

''Закључци Народне скупштине нису и не могу бити терет. Они су артикулација политичке воље апсолутне већине грађана и за све нас обавеза. Једини терет који постоји јесте онај који носи Денис Звиздић који не жели да прихвати 14 приоритета ЕУ и према њима се односи као према шведском столу. Очито је Денис отишао из СДА, али СДА није из њега. У сваком случају, Република Српска ће се знати позиционирати и у новонасталим политичким околностима уколико се заиста испостави да политички фактори из ФБиХ не желе БиХ у ЕУ. Ми нећемо бити таоци таквих политика јер је нашем народу мјесто у Европи'', закључио је Нешић.

   

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!