Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: Српска ће се знати позиционирати и у новонасталим политичким околностима...

20 Октобар, 2023

''Искрено се надам да Денис Звиздић не говори у име Тројке када тврди да Тројка неће прихватити да стране судије оду из Уставног суда и да их бира било ко сем предсједника Европског суда за људска права. То у преводу значи да БиХ неће никада постати чланица ЕУ и да БиХ остаје без јединог кохезионог фактора. Звиздић, сигуран сам, зна за став Европске комисије да чланства у ЕУ нема са страним судијама у Уставном суду и ОХР-ом, а вјерујем да је прочитао и мишљење Венецијанске комисије која такоже јасно наводи да је улога ОХР-а превазиђена и да је неопходно замијенити стране судије.''

 

Ово је изјавио предсједник ДНС-а Ненад Нешић коментаришући Звиздићеву изјаву у којој резолутно одбија замјену страних судија домаћим.

 

 ''Ако је Тројка одлучила да скрене с европског пута и не жели БиХ у ЕУ, коректно је да су то рекли јер онда нема разлога да испуњавамо ни остале европске приоритете пошто циљ БиХ није ЕУ. Само онда то требају отворено да кажу и својим грађанима и да изнесу аргументацију зашто БиХ не жели у ЕУ'', каже Нешић.

 

Он истиче да се нада да и у ФБиХ постоје проевропске политичке снаге, које не желе гетоизацију, те да ће политика рушења пута ка ЕУ бити санкционисана од бирача у ФБиХ.

 

''Закључци Народне скупштине нису и не могу бити терет. Они су артикулација политичке воље апсолутне већине грађана и за све нас обавеза. Једини терет који постоји јесте онај који носи Денис Звиздић који не жели да прихвати 14 приоритета ЕУ и према њима се односи као према шведском столу. Очито је Денис отишао из СДА, али СДА није из њега. У сваком случају, Република Српска ће се знати позиционирати и у новонасталим политичким околностима уколико се заиста испостави да политички фактори из ФБиХ не желе БиХ у ЕУ. Ми нећемо бити таоци таквих политика јер је нашем народу мјесто у Европи'', закључио је Нешић.

   

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!