Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравило и нема ниједан...

30 Септембар, 2023

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не постане самостална, демократска и суверена земља, а то може постати само ако процесе одлучивања смјести у институције у којима су држављани БиХ. Са страним судијама у Уставном суду БиХ и ОХР-ом, БиХ је протекторат у којој странци продукују кризе и то зарад личних интереса.

 

Нема тог проблема у БиХ који нису продуковали странци и нема те кризе коју нисмо у стању сами да превазиђемо ако су нам мотиви искрени” оцијенио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

 

“На бошњачким политичарима је, одлуче да ли су спремни да судбину свог народа узму у своје руке или ће БиХ да настави као последња колонија на свијету.

 

''БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравило и нема ниједан разлог да 27 година након рата не буде самостална и да има туторе. Постојање странаца у Уставном суду и ОХР-а у директној је колизији са суверенитетом земље, али и европским путем. Замјена страних судија домаћим један је од 14 европских приоритета и на бошњачким политичарима је одговорност да кажу да ли желе или не испунити те приоритете. Бошњаци су европски народ и желе да буду дио европске породице.

 

На политичарима је обавеза да им то омогуће.

 

Што се мене лично тиче, те приоритете гледам као пакет, а не шведски сто, и како је испуњена половина приоритета очекујем да први наредни буде реформа Уставног суда БиХ'', поручио је Нешић.

 

Зар није понижавајуће, пита он, да живите у јединој земљи на свијету гдје индиректно кажу да  немате паметних људи него да вам странци морају кројити капу.

 

''Надам се да ће колеге у Сарајеву схватити да ти странци овдје виде само згодну дестинацију да увећају свој конто, а ми остајемо да живимо са свим проблемима које су они продуковали. Једина трајна и одржива рјешења су она која се постигну у институцијама, унутрашњим договором'', наводи Нешић.

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!