Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Формирање интегрисаних граничних прелаза у интересу пословне заједнице

23 Јун, 2023

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и министар безбједности Ненад Нешић оцијенили су данас да би формирање интегрисаних граничних прелаза Рача-Сремска Рача и Вардиште-Котроман било значајан искорак за олакшавање спољнотрговинског промета и унапређење пословања домаћих привредника.

 

Кошарац је на данашњем састанку информисао Нешића о исказаним потребама пословне заједнице Републике Српске и Федерације БиХ у вези са формирањем интегрисаних граничних прелаза ради омогућавања несметаног промета робе.

 

Разговарано је о граничном прелазу и мосту "Братољуб" на Дрини, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

 

- Формирање интегрисаних граничних прелаза била је тема састанака који сам имао са министром унутрашње и спољне трговине Србије Томиславом Момировићем. Охрабрује ме спремност надлежних тијела у Србији да ово питање ставе у фокус активности у наредном периоду - истакао је Кошарац.

 

Нешић је нагласио да подржава иницијативе о формирању интегрисаних граничних прелаза, те изразио пуну спремност за покретање потребних активности из надлежности Министарства безбједности у Савјету министара.

 

На састанку је разговарано и о законским надлежностима оба министарства у контексту имплементације Закона о контроли спољнотрговинског промета оружја, војне опреме и робе посебне намјене БиХ.

 

Разговараноје и о проблематици изградње одлагалишта за радиоактивни отпад и истрошено нуклеарно гориво на Трговској гори у Хрватској.

 

- Захвалан сам Нешићу на подршци коју је пружио ставовима које сам заступао на недавној заједничкој сједници Савјета министара и Владе Хрватске у Загребу у вези са горућим питањем изградње спорног одлагалишта - рекао је Кошарац.

 

Он је нагласио да су се договорили да ће у домену надлежности два министарстава и даље активно радити на рјешавању овог проблема у интересу грађана.

 

Саговорници су размијенили мишљења и о тачкама дневног реда предстојеће сједнице Савјета министара.

 

 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!