Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Формирање интегрисаних граничних прелаза у интересу пословне заједнице

23 Јун, 2023

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и министар безбједности Ненад Нешић оцијенили су данас да би формирање интегрисаних граничних прелаза Рача-Сремска Рача и Вардиште-Котроман било значајан искорак за олакшавање спољнотрговинског промета и унапређење пословања домаћих привредника.

 

Кошарац је на данашњем састанку информисао Нешића о исказаним потребама пословне заједнице Републике Српске и Федерације БиХ у вези са формирањем интегрисаних граничних прелаза ради омогућавања несметаног промета робе.

 

Разговарано је о граничном прелазу и мосту "Братољуб" на Дрини, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

 

- Формирање интегрисаних граничних прелаза била је тема састанака који сам имао са министром унутрашње и спољне трговине Србије Томиславом Момировићем. Охрабрује ме спремност надлежних тијела у Србији да ово питање ставе у фокус активности у наредном периоду - истакао је Кошарац.

 

Нешић је нагласио да подржава иницијативе о формирању интегрисаних граничних прелаза, те изразио пуну спремност за покретање потребних активности из надлежности Министарства безбједности у Савјету министара.

 

На састанку је разговарано и о законским надлежностима оба министарства у контексту имплементације Закона о контроли спољнотрговинског промета оружја, војне опреме и робе посебне намјене БиХ.

 

Разговараноје и о проблематици изградње одлагалишта за радиоактивни отпад и истрошено нуклеарно гориво на Трговској гори у Хрватској.

 

- Захвалан сам Нешићу на подршци коју је пружио ставовима које сам заступао на недавној заједничкој сједници Савјета министара и Владе Хрватске у Загребу у вези са горућим питањем изградње спорног одлагалишта - рекао је Кошарац.

 

Он је нагласио да су се договорили да ће у домену надлежности два министарстава и даље активно радити на рјешавању овог проблема у интересу грађана.

 

Саговорници су размијенили мишљења и о тачкама дневног реда предстојеће сједнице Савјета министара.

 

 

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!