Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ

3 Мај, 2023

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра војника ЈНА у Добровољачкој подигнута оптужница за један од првих ратних злочина, као и да нису подигнуте оптужнице за прве ратне злочине у БиХ попут Сијековца и масакра над војницима ЈНА у тузланској колони, говори да правосуђе БиХ има политички задатак да промијени историју рата у БиХ, с циљем виктимизације само једног народа. Многе мајке, на жалост, нису дочекале да у случају 'Добровољачка' буде подигнута оптужница. Мајке чији синови су се мирно повлачили, у складу са споразумом о повлачењу ЈНА'', поручио је предсједник ДНС Ненад Нешић.

 

Први човјек ДНС-а наглашава да је једини исправан начин да се зна генеза рата био да се сви злочини процесуирају хронолошким редом.

 

''Не умањујем ни један злочин, али тек тада би имали праву слику рата у БиХ. Његову природу и свачију улогу. Да се тако радило, прво би имали оптужницу за убиство српског свата на Башчаршији, а онда за Сијековац, Добровољачку, тузланску колону, Брадину, Коњиц, Јабланицу, Бјеловац, Кравицу, Скелане, Казане. 42 страдалих у Добровољачкој, преко 70 рањених, су људи од крви и меса који су такође заслужили сатисфакцију. Њихов једини гријех је био што су носили униформу ЈНА и у њој кренули ка Србији, у складу са споразумом о мирном повлачењу ЈНА. Да у овој земљи станује правда, давно би одговарали и сви политички наредбодавци кршења тог споразума'', сматра Нешић.

 

Лидер ДНС-а Ненад Нешић наглашава да је обавеза Републике Српске и српског народа да се сјећају својих жртава да оне не би пале у заборав, али и да не дозволимо прекрајање историје и сатанизацију народа који је увијек био слободарски и праведан.

 

''Да смо онакви каквим нас желе представити поједини бошњачки лидери, ти војници ЈНА не би били глинени голубови. Зато нам је 3. мај опомена да морамо бити мудри и као народ јединствени у одбрани и очувању Републике Српске која је једини гарант нашег опстанка. Жао ми је због сваког страдалог у претходном рату и саосјећам се са болом сваке мајке која је остала без дјетета и  сваког дјетета које је остало без родитеља. За ову 31 годину једино што смо жељели јесте да и нама неко каже да му је жао и да осјећа емпатију'', поручио је Нешић.

 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!