Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и проширење Оливером...

23 Март, 2023

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну посјету Бриселу, започео сам одвојеним састанцима са комесаром ЕУ за сусједство и проширење Оливером Вархељијем и комесарком ЕУ за унутрашње послове Илвом Јохансон. 

 

На састанку са комесаром Вархељијем разговарали смо о европском путу БиХ и испуњавању обавеза безбједносног сектора у овој области. Добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ треба искористити како би се убрзало испуњавање препорука ЕУ и успостављање сарадње безбједносним агенцијама ЕУ.
 

Договорени политички циљ Савјета министара у овом мандату је рад на прикључењу ЕУ и наш кабинет се према томе опходи изузетно озбиљно и посвећено. Као министар безбједности инсистирам на једином могућем путу ка ЕУ – путем договора, компромиса, разговора и конкретних резултата а све то уз поштовање Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ.

 

"Упознао сам г. Вархељија да су отклоњене и посљедње препреке за успоставу пуне оперативне сарадње са ЕУРОПОЛ-ом, која ће бити озваничена отварањем канцеларије Контакт тачке у Министарству безбједности у мају и слањем официра за везу са ЕУРОПОЛ-ом у Хаг", рекао је Нешић.

 

Са комесарком Јохансон посебна пажња је посвећена управљању миграцијама и повратка миграната у земље поријекла. Нагласио сам да је БиХ опредјељена за интензивнију сарадњу са земаљама Западног Балкана и са Европском унијом у приступу управљања миграцијама, посебно на плану спречавања илегалних миграција и заједничке борбе против организованих криминалних група.

 

Такође, истиче Нешић да су разговарали су и о заједничкој борби против тероризма, превенције и борбе против насилног екстремизма као и сарадње и јачања борбе против организованог криминала и корупције.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!