Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: ДНС неће дозволити да наша плодна земља постане пуста, имамо план за...

21 Септембар, 2022

"Гледам ово богатство на сајму пољопривреде и душа ме боли јер док се цијели свијет бори са темом енергетске и прехрамбене сигурности, код нас се власт и остатак опозиције баве само својим подјелама. ДНС неће дозволити да наша плодна земља постане пуста и да дајемо огроман новац на храну коју можемо сами произвести. Трећи пут ДНС-а је пут развоја пољопривреде и прехрамбене индустрије", рекао је предсједник ДНС Ненад Нешић током посјете сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије у Бијељини.

 

Нешић, који је кандидат ДНС-а за члана Предсједништва БиХ обишао је сајам и састао се са Удружењем пољопривредника села Семберије и Мајевице. Том приликом истакао је важност увођења нових и другачијих мјера подршке пољопривредницима и важност учешћа у Отвореном Балкану.

 

"Равномјеран развој за који се ДНС залаже не значи исте мјере за све већ паметне мјере улагања у потенцијале сваког краја. То значи издвајање 100 милиона КМ за субвенционисање бескаматни кредита у стратешким гранама привреде што у Семберији значи за пољопривреду и прехрамбену индустрију. Паметним и вриједним радом обезбиједићемо раст БДП од 5% годишње, а тиме и новац за раст просјечне плате до 2000КМ и новац за нова улагања у пољопривреду. Људи код нас често помињу примјер Холандије која површински није већа од БиХ али боље користи своје потенцијале. Е па план ДНС је да Република Српска напокон искористи своје потенцијале и постане примјер развоја", истакао је Нешић, представљајући план ДНС-а.

 

„Јак пољопривредник је основа сваке јаке државе. Као будући предсједник Републике Српске залагаћу се за три важне ствари. Прва, треба формирати пољопривредну банку која ће бити спона између Владе РС и пољоприврефних произвођача. Друго, удружење пољопривредника мора имати јаку улогу у избору министра пољопривреде, водопривреде и шумарства. Треће, посебну пажњу треба посвијетити људима који су и борци и пољопривредници“ каже Радислав Јовичић, кандидат ДНС за предсједника Републике Српске. 

 

Он додаје да они који су нас и хранили и бранили заслужују максималну пажњу. 

 

„Поред тога, да би нашим пољопривредницима максимално олакшали рад, морамо обезбиједити регресирано гориво, јаке и праведне подстицаје, сигуран откуп производа кроз робне резерве као и стабилне цијене и заштитити их од увозних лобија“ закључио је Јовичић.
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!