Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Главаш: У Представничком дому Босне и Херцеговине борићу се да се поштују...

19 Септембар, 2022

„Као изабрани представник у Представничком дому Босне и Херцеговине борићу се да се заступају интереси грађана Републике Српске, поштоваћу институције Републике Српске и Устав Републике Српске, а прије свега ћу се борити да се поштују одлуке НС РС“, рекао је кандидат ДНС за ПС БиХ Александар Главаш.

 

Он је у ТВ дебати на БХ ТВ нагласио да ће се залагати за јединство свих политичких субјеката који буду имали представнике у ПС БиХ.

 

„Само јединство политичара из Републике Српске има аргументе за преговоре са остала два народа у БиХ. Посланици из Републике Српске дужни су да поштују одлуке НС РС као највишег законодавног тијела, а ако то не буду чинили, треба да прихвате одговорност“, поручио је Главаш.

 

Он је позвао грађане да не гласају за носиоце листа који су на том мјесту само да би остварили одређен број гласова па вратили мандат, него да бирају оне представнике који ће се искрено борити и залагати за интересе свог народа.

 

Када је у питању дјеловање Парламентарне скупштине БиХ Главаш истиче да будући парламентарци треба да отварају питања око којих се могу договорити, а која неће наносити штету за сва три народа у БиХ и осталим народима који ту живе.

 

„Јасно је да се можемо договорити да се боримо против корупције, да се залажемо за ефикаснији образовни и здравствени систем, спречавање одласка младих, бољу пореску политику, креирање чпословног амбијента и бољу репутацију БиХ на међународној сцени. Оно око чега не можемо да се сложимо је су Уставне реформе које морају да се односе и на преносе надлежности, и ја као представних ДНС-а ћу се борити против преноса било каквих надлежности“, нагласио је Главаш.
Главаш је такође истакао да је у БиХ хитно потребна реформа правосуђа и да је вријеме да стране судије напусте БиХ. 

 

„Судије и тужиоце треба да бира народ и они народу треба да одговарају, а не да за своје пропусте којих има много пролазе некажњено“, био је јасан Главаш.


 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!