Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: УЗ ТАКВЕ САВЕЗНИКЕ, НЕПРИЈAТЕЉИ НAM НЕ ТРЕБАЈУ

29 Август, 2022


''Сачувај ме Боже оваквог савезништва са Хрватском! Да нисмо савезници, шта ли би нас тек задесило сем нуклеарног отпада на Трговској гори и ливада око новог моста код Градишке'', овако је предсједник ДНС-а Ненад Нешић прокоментарисао изјаву хрватског предсједника Зорана Милановића да је Додик хрватски савезник.
Од Додика, каже, очекује да прије свега буде савезник свог народа.

 


''Планирано одлагалиште нуклеарног отпада на Трговској гори директно угрожава 250.000 људи који живе у сливу ријеке Уне. Не угрожава их на дан-два или мјесец, него трајно. Ако смо већ савезници, ред је да се покаже и поштовање према животима људи који живе у том подручју'', истиче Нешић, напомињући да Хрватска чудно третира савезнике јер чак одбија разговоре на ову тему.

 


''Када ја ускоро будем члан Предсједништва БиХ, будите сигурни да ће овај проблем бити третиран као горуће отворено питање између БиХ и Хрватске. Не требају ми радне групе и разне комисије, да стопирам све уговоре са Хрватском и билатералне односе сведем на минимум док не одустану од овог наума. 
Нека они добро израчунају колико им је то само мање прихода у њихов ФЗО које сада убиру на име лијечења држављана БиХ. Има и других држава у којима се могу лијечити наши држављани'',  Нешић је илустровао начин рјешавања проблема Трговске горе.

 


Некоректан однос Хрватске према ''савезницима'', додаје он, огледа се и у томе што мост у Градишци води нигдје јер Хрватска није урадила приступну саобраћајницу, а и неће сигурно у наредне двије и по године.

 


''Они су своје савезнике изабрали два пута – на референдуму 1991. и поновним везањем застава 1993.године кроз Вашингтонски споразум. Те заставе су тада везали зна се против кога. И сада, када су им се чворови запетљали, нека их сами развезују. У овој земљи никада није било добро када имамо пакт два народа против трећег. Република Српска нема ниједан разлог да се петља у односе и проблеме у ФБиХ, и држи било чију страну. За ДНС и мене лично, Дејтонски мировни споразум, двоентитетско уређење и равноправност три конститутивна народа су свето слово које се не смије такнути'', поручио је Нешић.

 


Можда се, сматра, Хрвати уздају у оживљавање Прудског споразума.
''О томе могу сањати. Није мајка родила десет Срба издајника да у ПС БиХ дигну руке за одступање од дејтонског Устава БиХ'', закључио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Нешић: Бошњачки политичари заустављају БиХ на европском путу...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

6 Децембар, 2023
Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!