Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: ОКАНИТЕ СЕ САМОУБИЛЧКИХ НАМЈЕРА

27 Август, 2022

''Према Дејтонском спразуму БИХ чине Република Српска и ФБиХ. Блокирањем економских и развојних пројеката у Републици Српској, ускраћујете свим људима и Србима и Бошњацима и Хрватима право на нормалан и пристојан живот. Подржавам сваки економски пројекат било гдје у БиХ, и не разумем ваш самоубилачки нагон да уништавате све пред собом” поручио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић, реагујући на блокирање одлука од стране СДА.
Он подсјећа да је прошли Савјет министара БиХ, на чијем челу су били Денис Звиздић и Мирко Шаровић, дао пуну подршку изградњи Јадранско-јонског гасног прстена који је од интереса за ФБиХ. Ту подршку СДС и ПДП ничим нису условили.

 


''Данас је јасно да су ту подршку морали везати у пакет са прикључним гасоводом од Шепка до Бијељине који данас блокирају бошњачки политичари, као што блокирају све развојне пројекте у Републици Српској за чије финансирање је заинтересована Република Србија. Блокирали су изградњу ХЕ Бук Бијела, Паунци и Фоча, као и изградњу аеродрома у Требињу. Обећавам им, или ће све ове пројекте одблокирати” категоричан је Ненад Нешић.

 


Овим блокадама, додаје он, штету не трпе само грађани Српске него и ФБиХ.

 


''Од тих пројеката убрао би се значајан ПДВ, а на њиховој реализацији сигурно ангажовале и фирме из ФБиХ јер ми смо један економски простор. Увијек сам спреман са ФБиХ да играм позитивну утакмицу – ко ће више пројеката урадити, и жао ми је што они траже утакмицу од које нико нема користи а то су међусобне економске блокаде'', објаснио је Нешић.

 


Први човјек ДНС-а каже да се нада да ће и у ФБиХ након 3.октобра на сцену доћи политичари који су спремни да раде да сви живе боље и чија политика неће бити 'да комшији цркне крава'. 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!