Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: НАРОДУ ЈЕ ЈАСНО ДА ОВАКО ВИШЕ НЕ ИДЕ

12 Август, 2022

''Подјела по 100 КМ пензионерима и младим није никаква помоћ власти, него тек враћање дијела оног што су они дали држави кроз инфлацију. Вишак прихода у Српској од индиректних пореза, у овој години ће износити преко 540 милиона КМ и то је новац који су буџету дали наши осиромашени грађани. Народу не треба садака, него достојанствен живот. Младим треба посао, а старим сигурна старост '', ово је поручио предсједник ДНС-а Ненад Нешић, коментаришући најаву лидера СНСД-а Милорада Додика да ће пензионери идуће седмице добити помоћ у износу од 100 КМ, а млади до средине септембра.

 


Он истиче да је власт морала донијети системске мјере, укинути акцизе на гориво, смањити ПДВ на основне животне намирнице, субвенционисати гријање за предстојећу зиму за социјално угрожене.

 


''Сваки грађанин Српске ће само кроз индиректне порезе у овој години држави дати 675 КМ више него прошле године. И сада као треба да буду срећни јер ће им држава вратити њихових 100 КМ!? При томе су у исту раван ставили пензионере који живе од 300-400 КМ, као и пензионере функционере - Душанку Мајкић, Николу Шпирића, Средоју Новића, Небојшу Радмановића, Лазара Продановића, Мирка Шаровића. Па, имате ли имало образа?'', каже предсједник Нешић.

 


Он додаје да сваки пензионер, само за литар млијека и један хљеб, на годишњем нивоу мора издвојити чак 291 КМ више.
''Питате ли се колико их је више гладних него ситих? Нису сви пензионери ваши пензионери делегати. Питате ли се одакле им најмање 700 КМ за гријање зимус? Знате ли да је чак и килограм бораније достигао 10 КМ и за већину постао луксуз, а о месу се више и не машта?'', пита Нешић.

 


Предсједник ДНС-а истиче да 100 КМ није мотивација за младе да остану овдје:

 


''Младима треба посао. Треба им шанса за најбоље, а не да они са црвеним књижицама и купљеним дипломама имају предност над знањем. Такви ваши кадрови, само на куповини једне зграде у Зворнику, краду толико новца да са њим можете отворити 50 радних мјеста. Шта ви мислите о младим и колико вам је стало до њих, показали сте устоличењем Костадина Васића за директора Института за јавно здравље!''

 


Наш народ је, поручује Ненад Нешић, честит народ који се не може купити са 100 КМ и јасно му је да овако више не иде:

 


''С пута који води у амбис и безнађе, вратићемо Српску на прави пут – трећи пут. То је пут на којем ће пензионери бити поштовани и имати сигурну старост, а млади људи ће овдје имати будућност. Вријеме је да шансу добију најбољи, они што су вриједно учили, а не најподобнији. Са најбољим, и Република Српска ће снажно кренути напријед!'' 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!