Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: ОЧЕКУЈЕМ ДА СЕ ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОЗАБАВИ ПРЕКОРАЧЕНИМ ЛИМИТОМ НА СЛУЖБЕНОЈ...

7 Август, 2022

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић каже да очекује да се Тужилаштво БиХ позабави прекораченим лимитом на службеној бизнис картици коју је користи министарка иностраних послова Бисера Турковић, а с које је потрошено преко 43 хиљаде КМ.

 


''Сада је јасно зашто министарка пуних осам мјесеци одбија да одговори на моје посланичко питање, а то је да достави укупне трошкове својих путовања. Чак два пута сам јој поновио то питање и позвао се на Закон о слободи приступа информацијама. Замислите тек колико су трошкови јер авионске карте набавља министарство, а дио трошкова сносе и амбасаде и конзулати. Још када томе додате да Турковићева увијек са собом води свиту, јасно вам је да се ради о цифри од преко пола милиона КМ путних трошкова министарке и њеног кабинета'', наводи Нешић.

 


Он подсјећа да је Канцеларија зе ревизију рада институција БиХ утврдила да је лимит на картици пробијен за више од 23.000 КМ.

 


''У 2021.години, сједиште министарства је на путне трошкове потрошило преко 600.000 КМ. За тај новац се могло отворити солидно предузеће. Ревизори су такође утврдили да се не може утврдити оправданост трошкова плаћених бизнис картицом јер нису приложени рачуни и спецификације. То је већ посао за истражне органе. Подсјетићу вас, то је она министарка која је рекла да народ лијепо живи. Она заиста лијепо живи, али на грбачи тог народа'', поручио је Нешић.

 


Предсједник ДНС-а истиче да се српски представници коначно морају дозвати памети и да више никада не смију прихватати да за министре бирају разне Бисере.
''Република Српска, по Уставу, са једном трећином финансира институције БиХ. Дакле, ми смо финансирали и ове баснословне трошкове Бисере Турковић и ми финансирамо и њена путовања по свијету која користи да дискредитује Републику Српску. У памет се, Срби!'', апелује предсједник ДНС.

НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!