Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: СРПСКА ТРЕБА ЉУДЕ КОЈИ ЋЕ ОКУПЉАТИ, А НЕ ДИЈЕЛИТИ НАШ НАРОД

26 Јул, 2022

''Јучерашњи протести у Сарајеву испред ОХР-а на којем су учествовале све бошњачке политичке странке, и оне из власти и оне из опозиције, требају да буду наук нама посвађаним и подијељеним Србима. Синоћ су раме уз раме били исти они сарајевски лидери који су аплаудирали остатку опозиције у Републици Српској јер не учествују у протестима против Инцковог наметнутог закона. Стали су заједно да се боре за заједничку супремацију над српским и хрватским народом, како би спријечили да Срби и Хрвати бирају своје представнике а не да их представљају њихове марионете'', оцијенио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић, коментаришући протесте испред ОХР-а. 

 


Он истиче да је мач ОХР-а одувијек био усмјерен ка Републици Српској и да је ово први пут да се покушава интервенисати ка рјешењима у Федерацији.

 


''Они који су аплаудирали на урушавање и измјене Устава Републике Српске, данас оспоравају наметање измјена Устава Федерације. Навикли да је ОХР њихов џубокс који гради централизовану БиХ по њиховим жељама, данас се грчевито боре против тог да српски народ из Федерације сам бира своје делегате, желећи да разни Хасани и Мује преко ноћи идаље мијењају националност и представљају Србе. Не боре се они за владавину права, суверенитет институција, демократију, него се боре за доминацију над Србима и Хрватима'', наглашава Нешић.

 


Први човјек ДНС-а поручује српском народу да се запита како се ми у Српској понашамо.

 


''Допустили смо да нам ОХР и Уставни суд БиХ сваки дан разграђују Републику Српску. Умјесто да смо сви заједно стали уз Српску, ми смо из прикрајка рачунали коме одлуке ОХР-а више штете – СНСД или СДС. Када су смјенили Николу Поплашена и касније бројне функционере СДС-а, ликовао је СНСД. Касније, када су наметали законе у вријеме власти СНСД, потајно су ликовали СДС и ПДП. Заједно носе одговорност што је Република Српска постала лак плијен свакој врани. Бринули су се о личним и партијским интересима, заборављајући Републику Српску'', категоричан је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

 


Српска зато треба људе, наглашава он, који ће пред страним губернаторима бити несаломиви и одлучни.

 


''Српска треба људе који ће знати окупити све Србе, да раме уз раме политички бранимо и градимо Републику Српску. Српска треба људе који ће окупљати, а неће дијелити наш народ. И СНСД и њихови сателити, као и остатак опозиције – СДС и ПДП, безброј пута су показали и доказали да то нису у стању. Република Српска више нема времена да се они коцкају са њом. Наша отаџбина треба нови пут којим је могу водити само они који ће исто говорити и радити и у Бањалуци и Сарајеву и Бриселу. Република Српска треба људе којима ће она бити испред партијских интереса и сујета, а ти људи сигурно нису Жељка Цвијановић и Мирко Шаровић. Ујединитељи не могу бити они који су дијелили, завађали и посвађали наш народ'', закључио је Нешић

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!