Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: САЛКИЋУ, НАСТАВИТЕ ЛИ ОВАКО ТУЗЛА У КОЈОЈ ЖИВИШ БИЋЕ ИНОСТРАНСТВО...

25 Јул, 2022

''Рамиз Салкић нема проблем са мном него са Републиком Српском. Ми му у Републици Српској можемо бити само захвални јер кад год Салкић проговори да би је уништио он ојача вољу нашег народа да је брани. Чак и европским званичницима је успио да смучи те јалове покушаје виктимизације једног и сатанизације других народа чиме је натјерао и Дорис Пак да једном приликом лупи шаком о сто.'', изјавио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић поводом Салкићевих тврдњи да он врши притисак на њега да одустане ''од ширења истине и правде''.

 

Ако је већ отворио тему негирања ратних злочина, Нешић је упитао Салкића да ли се ограђује од стаова СДА која је бранила осуђене за свирепе злочине у логору ''Силос''.

 

''Осуђујете ли злочине Сакиба Махмуљина и одреда ''Ел муџахид''? Да ли су одсјечене главе српских цивила за вас злочин, а није да нису њима играли фудбал од Сребренице до Озрена? Да ли је за вас злочин одсјечена глава Анђелка Млађеновића Бибета из села Јежештица код Братунца? Да ли мајка Милица Димитријевић из Скелана има право на правду за своје синове Радисава и Александра, дјечаке од десет и пет година, који су 16.јануара 1993.године убијени из снајпера снага Насера Орића? Да ли је злочин убиство породице Ристић из Скелана: Новака (42) и Иванке ( 43 ), и њихове кћерке Митре ( 18 ) и сина Миће( 15 )? Заслужују ли 63 цивилне жртве у Скеланима правду и пијетет ? Заслужује ли мајка Славка Матић правду за убиство у кући своје двије кћерке Сњежане и Гордане, и њиховог оца. Убијени су у кући, у Бјеловцу код Братунца? Могао бих вам само за Братунац поставити 3.267 оваквих питања, али знам да их не вриједи постављати онима без зрна емпатије у себи. За разлику од вас ја сам безброј пута рекао да ми је жао сваке мајке која је остала без дјетета, сваког страдалог цивила. За мене сузе мајки немају вјеру и нацију. Ту је Салкићу, разлика између мене и вас. Велика и непремостива. И као што вама и вама сличним никада нећу дозволити да сатанизујете мој народ и нашу Републику Српску због злочина лоших људи из мог народа, тако исто себи никада нећу дозволити да сатанизујем читав бошњачки народ због злочина оних из његових редова'', поручио је Нешић.   

 

''Колико је Салкићу до Бошњака, најбоље знају у Братунцу. Док се тамо питао унутар СДА, бринуо је искључиво о својој фамилији. Када већ помиње моју плату из буџета БиХ, срамота је да не зна да у Уставу БиХ пише, у његовом члану VIII.3. да Република Српска финансира институције БиХ са 1/3 средстава потребних за буџет. Дакле, и мене као и Салкића плаћају порески обвезници Републике Српске'', подвлачи Нешић.

 

Он додаје да подржава право на повратак и Бошњака у Српску и Срба у ФБиХ.

 

''Ја бих волио и када би се Салкић вратио да живи у Братунцу и да живи са својим сународницима и другим комшијама у миру, умјесто што му родни град служи као туристичка дестинација коју обилази у изборним кампањама да би поново убрао велику плату као Бошњак из Српске. У бити, он паразитира на грбачи повратника, одузимајући им могућност да имају свог аутентичног представника који живи међу њима и дијели свакодневне проблеме и бриге'', каже Нешић.

 

 Предсједник ДНС-а, на крају, додаје Салкићу: ''И знајте једно, мржња не дотиче и не убија оног према коме је усмјерена. Мржња једе и поједе оног ко је носи у срцу. Ваша политика је мржња према Србима и Републици Српској. Моја политика је одбрана права српског народа. Наставите ли овако Тузла у којој живите биће иностранство Бањалуци у којој узимаш плату.''

 

''Нека нам је вјечна Република Српска!'', каже Нешић.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!