Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: СНСД И СДС ИЗБЕЗУМИЛИ НАРОД И НАПУНИЛИ АУТОБУСЕ ЗА АУСТРИЈУ, ЊЕМАЧКУ И...

17 Јул, 2022

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић замолио је кандидате СНСД-а и СДС-а за члана Предсједништва БиХ, Жељку Цвијановић и Мирка Шаровића, да више не воде тако ''позитивну кампању'' као јуче јер ће толиком ''позитивношћу'' избезумити народ и додатно напунити младим људима аутобусе којима одлазе за Аустрију, Њемачку и даље.

 


''Двадесет и пет година њихове партије дијеле одговорност за стање у Републици Српској и резултат тог је да у Српској никада мање људи није живјело, да су нам многе општине пред нестанком и да се у њима гасе школска звона. Народу Српске не требају пребројавања ко је мање а ко више штете нанио Српској, нити треба да бира између више или мање лошег. Народу Српске требају људи који га неће дијелити, за које ће сви бити исти без обзира на партијску књижицу. Српској требају људи који имају план и знају како да наша дјеца имају сигурну будућност, а наши стари мирну старост'', поручио је Нешић.

 


Црно-бијели филм, истиче он, гледамо деценијама:
''И у том филму су СНСД и СДС заједно Републику Српску оставили без војске и обавјештајне агенције. Међусобно су се такмичили ко ће препустити неку нову надлежност на ниво БиХ, и у тој мрачној трци оставили су Републику Српску без више од 140 надлежности. Поносан caм jer ја никад ниcam подржаo ниједан пренос надлежности'', истакао је Нешић.

 


За разлику од њих, наглашава, ДНС и он се исто понашају и у Сарајеву и у Бриселу и у Бањалуци.

 


''И једни и други су 'ашиковали са СДА' и опет би са њима шуровали ради позиција, али на срећу неће бити у прилици. И једни и други су у Бриселу прихватили оно што се Бакир Изетбеговић ни у најлуђим сновима није надао. Док нам обећава независну Републику Српску, Милорад Додик је у Бриселу прихватио свеобухватан пренос надлежности на ниво БиХ, једног предсједника БиХ, јачи Савјет министара и укидање ентитетског гласања. Прихватио је и да ће спровести све одлуке Уставног суда БиХ, а то значи да ће Српску оставити без њене државне имовине, ријека, шума и пољопривредног земљишта. Бранислав Бореновић је рекао да му је све то прихватљиво, али да неће прихватити због Додика, док се Мирко Шаровић сакрио и није отишао у Брисел да брани Републику Српску. Једини сам који је у Бриселу изговорио:''Не прихватам!'' и стао у одбрану Републике Српске и њене дејтонске позиције'', јасан је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

 


Република Српска, поручује он, зато бира трећи пут јер то је пут храбрости и одважности, пут достојанства, економског и социјалног напретка:
''Доста нам је сивила и мрака, безнађа, сиромаштва, и несигурности у које су нас заједно довели. Не занима нас ни ко је од њих мање, а ко више крив, јер криви су и једни и други. Наша дјеца заслужују сигурну будућност, наши стари безбједну старост и добар здравствени систем, а свака мајка мора бити на пијадесталу и сигурна да ће њена дјеца овдје имати шансу да раде посао за који су се школовала и да ће за њега бити адекватно плаћени. Републици Српској не треба мржња и препуцавања, него јој треба трећи пут - визија боље и свјетлије будућности.
Зато ћемо побједити за народ Српске, вама одузети право да одлучујете о његовој судбини и онда се свађајте до миле воље.”

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!