Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЈОВИЧИЋ О ТРЕЋЕМ ПУТУ ДНС-а

13 Јул, 2022

Република Српска себи више не може  допустити да је воде они који због свађа и санкција не могу  отпутовати западније од Беча и сјеверније од Будимпеште, али не смију је водити ни они које ће по своје мишљење путовати на запад Европе – каже Радислав Јовичић, потпредсједник ДНС.

 


Он додаје да Република Српска нема тај луксуз да буде у лошим односима са било којом државом на свијету, а камо ли да се неодговорном политиком и корупцијом људи који су на челу Српске доведе у ситуацију да се стопирају пријеко потребне стране инвестиције.

 


Руководство Републике Српске може приватно да путује или не путује гдје год хоће, али неко ко представља Републику Српску не може бити под санкцијама било које државе и мора бити спреман да отпутује и преговара и сарађује и са Русијом, у коју смо као народ одувијек гледали, али и са Европском унијом и њеним чланицама које су спремне да сарађују и инвестирају у Републику Српску.

 


Јовичић каже да, са друге стране, на чело Републике Српске не смију доћи ни они који ће своје мишљење добијати у амбасадама западних земаља. 

 


-Републику Српску не могу да воде ни они који ће чекати да високи представник и међународна заједница намећу одлуке, углавном усмјерене против српског народа, а они да их са смјешком проводе.
Јовичић каже да Република Српска од јесени мора кренути трећим путем.

 


-Трећи пут ДНС-а пут је сарадње са свима, гдје ће се гледати искључиво интереси Републике Српске. То је пут на којем ћемо сарађивати и са истоком и западом и гдје ћемо градити успјешнију Републику Српску, без корупције, а самим тим и потребе да се уводе било какве санкције. Трећи пут ДНС-а је пут без мржње, бесмислених свађа, подјела и нуди Српску окренуту развоју, напретку и људима – закључио је Јовичић.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!